despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Mi-am luat… sifon!

scris de Ando

O fi berea regina de necontestat a sezonului de vară, dar mie îmi place, din când în când, şi un şpriţ rece, adică un vin alb demi-sec cu sifon. Da, cu sifon, nu cu apă minerală, adică îmi place să simt înţepătura “bulelor” pe cerul gurii, iar în materie de “bule”, sifonul bate orice apă carbogazoasă – fie ea chiar Borsec. De aia m-am bucurat nespus când am găsit, la un magazinaş recent deschis, chiar lângă casă… sifoane. Aici cumperi sifonul nou, plin (2 litri) şi, după golire, te duci şi cu 1 leu 50 iei altul plin.

Aşa, da ! Mai am eu două sifoane vechi – de sticlă – şi câteva post-revoluţionare, adaptate pe diverse ”PET”-uri dar nu mai aveam unde să le umplu.

Vă aduceti aminte că în primii ani de după 89 apăruseră o puzderie de sifonării. Cel puţin cinci aveam eu în imediata apropiere de casă!

Cred că a fost unul din primele ”business”-uri mai la îndemâna micilor întreprinzători. A apărut, în consecinţă, generaţia sifoanelor din plastic, mai uşoare şi mai puţin periculoase la umplere.
Cu timpul însă, din diverse motive, afacerea cu sifoane s-a… fâsâit. Acum, de exemplu, cea mai apropiată sifonărie de mine am depistat-o la două staţii de tramvai, dar tramabalarea până acolo – chiar şi cu maşina – îmi cam tăiase cheful de sifon.
Aşa că, fără a fi un băutor înverşunat, sunt mulţumit: vara asta am rezolvat problema şpriţului!!!
Hai noroc şi sănătate!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

22 comments to Mi-am luat… sifon!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>