despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Rondul cu miniaturi

scris de Ando

E vorba de rondul pe care-l formeaza strada Stelea Spătarul, după ce porneşte din Sfânta Vineri, foarte aproape de Templul Coral. Se poate ajunge aici şi de pe bulevardul Corneliu Coposu, prin strada Bălceşti sau, din celălalt capăt, din Hristo Botev prin strada Radu Calomfirescu.

Un loc ferit de vuietul circulaţiei, plăcut mai ales vara, când este, în mare parte, umbrit de falnicul tei din centrul său. Merită, bineînţeles, făcut un popas mai lung pentru a privi, în primul rând, clădirea Casei Breslelor, o adevărată dantelărie în piatră:

… apoi, unul dintre primele blocuri moderniste ale arhitectului Marcel Iancu:

Nici celelalte clădiri din jurul rondului nu sunt de neglijat:

 Completăm „meniul” cu Manasia Hub de la nr. 13:

Revenind la titlul articolului: mi-a plăcut modul în care mica comunitate de locatari a zonei a răspuns unitar pozitiv la iniţiativa unei firme de decoraţiuni „handmade” care, astfel, a primit accepul de a posta pe uşi, porţi, garduri nişte căsuţe poştale personalizate şi special ornamentate, pe care vă invit să le vedeţi:

2 comments to Rondul cu miniaturi

 • catherine

  Vai, ce drăguț! Mi-ați dat o idee de cadou pentru cineva apropiat!
  Altfel, despre rond, n-aș spune că e chiar liniștit. Aveam într-o vreme, destul de des, treabă în zonă și era o vânzoleală de mașini și un chin să parchezi prin preajmă, de numa-numa.
  Pont: puțin mai încolo se dădu găta renovarea casei cu geamuri bombate. Poate treceți s-o vedeți?!

  • Ando

   @catherine: Sper, pe bune, să găseşti ceva frumos drept cadou! In ce priveşte rondul, probabil că am nimerit eu nişte ore din zi mai potolite. Poate şi pentru că s-a desfiinţat – nu demult- secţia de poliţie care fiinţa acolo. Mulţumim pentru pont!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>