despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Terenul de tenis din Cotroceni a dispărut.

Poate țineți minte terenul de tenis de pe strada Alexandru Vitzu – da, cel din spatele blocurilor „sovietice”  de pe Panduri.

Nu mai e! De curînd s-a pornit o construcție acolo. Și nu-i vorba de vreun antreprenor hrăpăreț, ci de altcineva, mai lacom și mai disprețuitor decît orice particular. Ați ghicit: Statul.

Statul însuși… în folosul uneia din cele mai dăunătoare instituții pentru urbanismul și arhitectura Capitalei – Ministerul Apărării, cel de care nu ne apără nimeni – construiește aici o sală de sport pentru Academia militară.

… parcă-i și vedem, în maieu și teneși, pe viitorii studenți militari dimineața – un-doi, un-doi!

Nu le-ar fi rușine! După ce că țin degeaba hectare întregi în Cotroceni, Drumul Taberei și Ghencea, entitățile Armatei nu se satură: construiesc în continuare clădiri care nu folosesc nici unui cetățean, umplu străzile orașului cu garduri cu sîrmă ghimpată… își bat joc de noi toți.

Toate troacele Armatei ar trebui scoase din oraș: afară-n cîmp li-i locul, nu printre oameni.

3 comments to Terenul de tenis din Cotroceni a dispărut.

  • Bine punctat cu sarma ghimpata, mai acum vreo cateva zile stateam in statia de STB de pe Mihalache imediat dupa intersectia cu Turda cand am remarcat asa din senin sarma ghimpata de la unitatea militara care e fix in spatele statiei. Ai crede ca au ceva arme super-sonice sau tancuri cu laser ascunse incolo, cand de fapt e un simplu institut de geodezie al Armatei. Dar nu conteaza, hai sa punem sarma ghimpata pe garduri la doua colturi de Arcul de Triumf si de zona cu shtaif a orasului,

  • Teoretic, amplasarea unităţilor militare în zone populate face mai dificilă bombardarea lor, pentru că dacă inamicul bombardează civili, comite crime de război. Practic, războaiele moderne au demonstrat că pe inamic îl doare la bascheţi de victimele civile, Rusia şi Israel fiind cele mai bune exemple la capitolul ,,radem tot şi vedem pe urmă”.

  • hm

    Argument infailibil, să-și pitească burta după cetațeni. Cam așa și e.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>