despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor (473)

Acum opt ani n-au fost în stare să găsească vreun candidat cumsecade, lăsînd bucureștenii s-aleagă între G. Firea și N. Dan – a cîștigat duamna.

Acum patru ani, ca să nu se mai facă de rîs aiurea, au acceptat să meargă pe mîna lui N. Dan – a cîștigat el.

La alegerile astea, disperați să pună pe oricine care s-accepte să-și strice numele – și să să nu se-mpuște-n picior iar cu G. Firea – au găsit pe medicul C. Cîrstoiu; de înc-unul de la Municipal avea nevoie Bucureștiul!

Pe mine, Cîrstoiu ăsta m-a convins de mult; e de-ajuns să trec pe lîngă spitalul pe care-l conduce ca să mă dumiresc că la minimul de care te-aștepți de la un primar – administrare și gospodărire adică – nu-i pasă, nu se pricepe.

Probe suplimentare, desigur, se pot obține din vecinătate – anume de la Medicină – căci Cîrstoiu e și decan. Clădirea se huruie, șantierele începute acum opt ani trenează, gunoi și paragină peste tot.

Pe scurt: genul ăla pe lîngă care și Piedone pare simpatic.

7 comments to din zbor (473)

  • Cătălin Cojocaru

    Era bancul ăla, județul Gorj avea nevoie de un slogan, s-a făcut un concurs și a ieșit câștigător – „Măcar nu suntem Dolj!”

    Așa e și cu dom profesor. Ăsta-i singurul lui merit real, nu e Firea.
    Dar alegerile astea sunt sport, entertainment, n-au nici o legătură cu viața reală. De fapt, oricine poate ajunge primar dacă e tare-n clanță.
    Să nu fim supi.

  • hm

    Dar acum, privind în spate, toată teama asta inutilă din ultimii patru ani, că se-ntoarce Firea, se-ntoarce Firea.

    • Cătălin Cojocaru

      Dar se putea lucra cu Firea. Știți cum era, cu liota de duhovnici dupe ea, și cu pereți de icoane, și nuș-ce. Dar stați așa: în toiul mandatului ei de primăreasă, am fost la un spectacol de teatru-cabaret gay, în stilul celor din Berlinul anilor 20, cu cântece și dans, foarte fain, toată producția plătită de Primăria Capitalei până la ultima paietă. La spectacolele astea dizeurul travestit de obicei vine la mesele clienților și se ia de ei, ca să-i facă să se simtă așa, mai cringy, și acum a venit la masa noastră, mi s-a așezat în poală și m-a întrebat gen „Ce părere ai de toate astea frumosule?” și eu i-a răspuns „De la primul număr mă întreb cum ați prostit-o pe Firea să plătească asta” și el mi-a pus degetul pe buze și a spus șșșșșșșșșșș…..

  • Totusi. Chiar e greu sa gasesti o varianta in care Piedone sa para simpatic. (Nu-i o provocare, ca e posibil, dar si sa-ti imaginezi o alegere in care asta ar fi de preferat e chiar horror.)

  • Cele 2 partide mari au mers pe blat, probabil trei sferturi din bucureşteni n-au auzit în viaţa lor de doctorul Cîrstoiu. Eu recunosc că nu auzisem de el.
    Prin urmare, lupta se va da între Piedone şi Nicuşor Dan. Dacă va câştiga primul, cu siguranţă PSD îl va curta; şi chiar dacă nu va putea să se înscrie în partid (că şi-ar pierde funcţia), se va înţelege de minune cu consilierii de la PSD. Mă aştept să (re)apară multele “companii municipale” şi să continue secătuirea singurelor 2 societăţi ale PMB care chiar au rost – STB şi Termoenergetica. Prima prin reduceri de parc şi prestaţii şi dezvoltări imobiliare pe locul garajelor (ce începuse Firea dar n-a mai apucat) şi a doua prin contracte cu tot felul de alte “companii municipale” pentru tot soiul de servicii mai mult sau mai puţin necesare.
    Dacă câştigă Nicuşor Dan… nu ştiu cine din CGMB va vota pentru el. PNL nu-l place, PSD nici atât, iar USR va vota contra PNL şi PSD din principiu şi atât.
    Mare circ ne va aştepta în viitorii 4 ani.

    • hm

      Eu repet – și poate n-am zis-o îndeajuns – că N. Dan se descurcă mai bine decît crede lumea la negociat (în Consiliu și nu numai). Deocamdată are prima șansă.
      Urmăresc și la sectoare, deocamdată nu-mi dau cu părerea.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>