despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

așa și-așa 24 / Case căzute 240 – Str. Berthelot 47

scris de Ando

„… chiar ar fi păcat să dispară pentru că se vede că a fost ceva de capul ei”. Aşa terminam, acum şase ani, prezentarea acestei case căzute de pe Berthelot.

Casa nu a dispărut. Mai mult, a fost – dacă se poate spune aşa – reconstruită, după cum ne arată şi captura din 2022. Nu-i rău, dar a ieşit ceva banal, aseptic. Poate sunt eu exagerat, însă ceva, nu ştiu ce, a dispărut din fasonul vechii clădiri.

3 comments to așa și-așa 24 / Case căzute 240 – Str. Berthelot 47

  • Vlad

    Casa noua e foarte “neteda”, s-au pierdut decoratiile de pe zidul dinspre curte, precum si ceea ce parea sa fie o terasa (?) pe acoperisul cladirii. Totusi, e rezonabila noua cladire.

    • Ando

      @Vlad: La asta mă gândeam şi eu. Tencuielile astea “minimaliste” (bineînţeles şi mai ieftine ca materiale şi manoperă) nu sunt întotdeauna cele mai potrivite pentru acest gen de clădiri. In plus, cred că s-a umblat şi la dimensiunile ferestrelor. Dar, una peste alta, “rezonabil” este termenul potrivit.

  • Cristian M. Ioan

    Ai dreptate ca “a ieşit ceva banal, aseptic”, dar este foarte bine ca a fpst renovata!

    Da, s-a pierdut, zidul din stinga este complet orb, au disparut geamurile multe si mici din fata, a disparut terasa, insa asa cum arata in poza din 2018, casa respectiva avea mare, mare nevoie de reparatii!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>