despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Eveniment editorial

scris de C. D. Mocanu

„Este aproape imposibil să vorbim despre Bucureștiul secolului XX fără a aminti bombardamentele care au lovit orașul în primăvara și în vara anului 1944. Cel mai devastator a fost, fără îndoială, cel din 4 aprilie 1944, primul bombardament al aviaţiei americane având ca ţintă capitala României.”

La împlinirea a 80 de ani de la tragedia care oficial s-a soldat cu 2942 de morţi şi 2162 de răniţi, Editura Vremea lansează la Librăria Humanitas Kretzulescu volumul „Bombardamentul din 4 aprilie 1944. O tragedie bucureşteană”.

Autorul, istoricul Alexandru Armă, se află la a douăsprezecea carte dedicată aviaţiei militare şi acţiunilor acesteia în cele două războaie mondiale.

Studiul istoric este ilustrat cu peste 200 de fotografii aflate în arhive (Arhivele Naţionale Istorice Centrale, Muzeul CFR, Arhivele Militare Naţionale, Biblioteca Naţională a României) sau în colecţii particulare.

Lucrarea constituie o importantă sursă de informaţii pentru pasionaţii de istorie şi un valoros instrument de lucru pentru specialişti.

Volumul poate fi cumpărat şi on-line de pe site-ul  Editurii Vremea.

Deci, de reţinut!

Joi, 4 aprilie 2024, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu, întâlnire cu istoria.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>