despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă (142) – traseu nou sau deviere?

scris de Ando

Foarte recent, am observat că pe axa formată de străzile C. A. Rosetti – Maria Rosetti şi Popa Petre, au fost realizate marcaje galbene, specifice staţiilor S.T.B. pentru autobuze:

 • pe C. A. Rosetti, aproape de intersecţia cu J. L. Calderon, peste drum de circa ANAF
 • pe Maria Rosetti, chiar lângă fosta staţie de benzină de la intersecţia cu Vasile Lascăr
 • pe Popa Petre, la capăt, aproape de intersecţia cu Calea Moşilor

Am dat eu ceva căutări pe net, dar nu am găsit nimic lămuritor. O fi un traseu nou, o fi vreo deviere provizorie? Aşteptăm veştile de la S.T.B.

6 comments to Din fugă (142) – traseu nou sau deviere?

 • Si pe Campineanu vizavi de Cinema Union/Posta, pe sensul cum mergi spre Sala Palatului, au bagat recent (de cam vreo doua saptamani) o banda de STB, cu stalpisori cu tot, in conditiile in care pe acolo desigur ca nu circula inca nimic. Posibil sa faca niste re-configurari apropo de aceste noi trolee semi-autonome pe care le-au pus in trafic.

  Si apropo de trasee noi/modificate, sunt curios daca e de vreun “folos” 205-ul bagat recent pe Popa Tatu, adica daca il ia cineva. Mi-ar placea sa cred ca da, dar nu am circulat pana acum pe acolo cu STB-ul.

 • hm

  La Piața Palatului ar putea fi o schimbare pentru 178, care ar urca pe Calea Victoriei și ar coborî pe Cîmpineanu.

  Să știi că 205 nu cară aer pe Popa Tatu, lumea începe să aibă încredere în el.

 • Pana la urma pare ca il trag pe 311 pe aici, ceea ce e interesant. Sa vedem cum va functiona. De aici: https://www.g4media.ro/linia-de-autobuz-311-din-bucuresti-va-fi-prelungita-la-sala-palatului-legatura-cu-cartierul-titan.html

  Ce nu inteleg eu e partea asta la dus: Bd. Nicolae Bălcescu, Str. Demetru Ion Dobrescu, Calea Victoriei, sa te bagi de pe Balcescu stanga pe Dem I. Dobrescu e moartea pasiunii si cand o incerci cu masina mica, cu autobuzul e moartea-n tramvai, si asta pt ca nu exista verde dedicat la stanga peste cele 3-4 lunii de bulevard pe care trebuie sa la treci. Poate cu ocazia asta vor schimba modul de functionare al semoaforului de acolo, nu-mi dau seama.

  • Ando

   @mihai: Şi pe mina m-a nedumerit soluţia asta! Dacă tot l-ai adus pe 311 la rondul de la Universitate, îl duceam în continuare mai jos pe bd. Regina Elisabeta, până la intersecţia cu Schitu Măgureanu. De acolo, după liceul Lazăr, dreapta, urca pe lângă Cişmigiu, spre Ştirbei Vodă. Făcea o staţie în zona Pieţei Palatului, apoi o lua, direct, spre Calea Victoriei – C.A. Rosetti ş.a.md., pe noul traseu

   • hm

    Mai interesant era să intre pe Brezoianu 😀
    În fine, sunt ajustări interesante în zona asta, centrală – care, în fapt, e acoperită deficitar!

    • hm

     … deși, dacă stau să mă gândesc, cea mai simplă idee pentru 311 era să meargă până la Scala și să cotească acolo dreapta pe străduțe.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>