despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de pe garduri…

… nu-i prima dată cînd dorinţa de a comunica, de a afişa, de a a arăta ceva lumii o ia razna. Ne-am mai rîs de astfel de lucruri; e momentul s-o facem din nou.

Peste drum de Drept a răsărit o ditamai placa comemorativă; trecătorul e îndemnat să ia aminte că aici a vieţuit familia Şuteu. Am văzut plăci de patru ori mai mici şi mai discrete. Mă mir că pe placă nu e trecut căţelul familiei – pun pariu că Azorică ştia să aducă ziarul de la cutia poştală; şi cred că şi motanul familiei Şuteu merita să fie pomenit; desfăcea singur cutia de sardele…

Nimic nu e mai scîrbos ca o reclamă scîrboasă. Uitaţi-va la afişul ăsta făcut de B.C.R.

… rar am văzut ceva mai fals, mai căznit, mai scîrbos. Cucoana aia parcă-ţi întinde 50 de bani ca să-ţi iei seminţe, parcă-mparte mărunţiş la parastas: jenant.

Nici naiba nu foloseşte diacritice atunci cînd scoate un anunţ la imprimantă. Aşadar, despre magazinul ăsta nu putem şti dacă s-a mutat lângă… sau langa:

Maşinile ne reflectă personalitatea – e de-ajuns să vedem ce autocolante se mai poartă:

Pozele astea sînt de la Ando; şi tot el a descoperit că nici wirelessul nu e, aşa, sat fără cîini!

18 comments to de pe garduri…

 • Prietene, cei trei nu au nicio vină pentru a ajunge ţinta miştoului. Sunt cât se poate de morţi! Pe generalul Şuteu l-am cunoscut, m-a operat. Un chirurg extraordinar. Că nişte unii au înţeles să facă treaba cum au făcut-o, asta e! Chestia cu Azorică putea lipsi!

 • @CG: si totusi, parca Veronica Suteu putea sa lipseasca din schema.
  @HM: aia cu me-am mutat langa e dementiala. Si complet redundanta!!! Daca e linga, alaturi, cum dracu sa nu-l vezi oricum??? Catelul Wi-fi cred ca e din DT. Parca-as recunoaste parcul de la Drumul Taberei 34.

 • hm

  de rîs – asta e! – m-am rîs şi în alte situaţii cînd poate n-ar fi trebuit.
  Păcat că nu pusesem un metru lîngă placa aceea; e mult prea mare. un pic de măsură nu strică niciodată.

  Langa chiar e tare! Mai ales că-i şi singurul magazin din tot cvartalul.
  Ando tre’ să ştie de unde-i căţelu’.

 • Ando

  @Valentin:căţelul l-am pozat în părculeţul de lângă staţia de metrou Crângaşi.

 • Dragos B

  CG cam are dreptate… Cand a murit tatal meu, medic medicina culturii fizice, singurul din judet (Bacau) timp de vreo 35 de ani, om modest, decent, s-au gasit niste fotbalisti sa se apuce sa-i faca… statuie. Noroc ca au lasat-o balta. 🙂 🙁 Saracii, nu le-a dat prin cap sa doneze o suma de bani unui spital in amintirea medicului care a avut grija de ei…

 • Sa si zambim! Mihai Stanescu si-a pus in gluma o placa memoriala.

  ” Fara nicio premonitie (cum tot asa, fara nicio legatura cu pre-simtirea, acum vreo câtiva ani si-a batut la intrarea in imobilul in care locuieste o placa memoriala din marmura, pe care a scris: “Aici locuieste artistul Mihai Stanescu (1939-….)”, dar i-a dat-o jos Primaria, considerând-o neserioasa! ”

  http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/eveniment-mihai-stanescu-lipit-de-zid-5117748/

 • Placutele pe care le vezi lipite sau atarnate in parbriz sau la luneta sunt de mare angajament literaro-artistico-artistic.

 • Bizara reclama de la afisul BCR!
  Personajele din afis sunt luate la intamplare dintr-o librarie de imagini gen Shutterstock.com, ceva gen frunza lui Udrea.
  Pe langa crisparea de pe fetele personajelor, mesajul este derutant si poate chiar mincinos ” Aceste persoane sunt Antreprenori de succes”. Sunt aceste personaje antreprenori de succes? Nu ma uit la TV,nu le recunosc, poate ca sunt antreprenori de succes, poate nu sunt fotogenici sau montajul prost. Scenariu posibil: Beneficiar zgarcit sau fara consultant bun, producator de reclama prost platit sau contract cu dedicatie pentru un producator fusherist.

 • @Ando: Tot sectorul 6, tot opera lui Poteras.

 • hm

  Mike, sînt groaznice. Am ajuns să întorc capul cînd trec pe lîngă vreun BCR.

 • Personajele din afişul BCR sunt luate… nu ştiu de unde sunt luate, dar nu cred că dintr-o librărie de imagini, că apar şi în spotul TV. Nu că asta m-ar convinge să lucrez vreodată cu banca respectivă. Acum câteva luni am intrat într-un BCR să trimit cuiva nişte bani (îmi luase ceva de pe net cu cardul lui ,,că îmi dă puncte” şi eu îi viram în cont suma… şi ca să scutesc 2,7 RON un comision transfond (sau cum s-o chema), zic să mă duc la ghişeul BCR). A durat vreo 30 de minute şi două formulare cu sursa banilor (!) şi motivul pentru care îi dau (!!). Dar înainte de formulare vine replica mirată a funcţionarei ,,Cum, nu aţi mai lucrat cu BCR până acum?! Daţi-mi buletinul, trebuie să vă băgăm în baza de date”. Şi după aia a plecat cu buletinul meu (!!!) în altă cameră, unde a făcut o copie, apoi în faţa mea a scris e copie ,,conform cu orginalul”. Şi toate astea pentru 200 RON şi pentru că m-am zgârcit să folosesc internet bank-ingul de la altă bancă să fac transferul de acasă.

 • hm

  n-am vazut spotul inca, da’ nu cred ca am pierdut ceva.
  Doamne, mi-au facut si mie zeci de copii, si la BRD, si la BCR! Pentru orice tampenie. Nu conta ca eram si client, ca aveam si o rata de platit, ei tot imi faceau copiile alea nenorocite, de cate ori plateam ceva!
  Ce pierdere de timp, ce birocratie idioata!

  Si niciodata nu au de-ajuns de multe ghisee deschise in jurul pranzului, cand te-ai gandi ca oamenii care sunt la munca au si ei un pic de timp sa plateasca o factura sau o rata.

  Pe bune, mi se pare ca CEC-ul, de exemplu, se misca mult mai repede si mai elegant la chestii dintr-astea.

 • Ando

  Da,dar voi nu sunteţi antreprenori de succes :-)))

 • @hm: nici eu nu suport cele 2 bănci… la BCR am avut card, mi-au zis că mi-l închid şi după 2 ani primesc somaţie că le datorez 40 RON comisioane… au luat 20 RON dintr-o rambursare de impozit (că cretinii de la fisc nu ştiu să se uite că ăla e un cont care nu a mai făcut operaţiuni de 2 ani şi că mai am altul la altă bancă) şi cu restul m-am dus cash la ghişeu, unde după o cerere, 20 de minute la coadă şi, evident, o copie de buletin şi întrebare ,,da’ cardul vechi unde e?” am scăpat de ei.
  Acum am card la ING… cel puţin acolo poţi face toate operaţiunile direct cu cardul (inclusiv depunere de bani în cont la bancomat), nu stai pe la n’şpe ghişee.
  Cu CECul am avut de-a face acum 2 ani când am luat permisul (cum nu ştiam că au cont şi poţi să le transferi direct de acasă). Într-adevăr, se mişcau super-rapid funcţionarele, nu ca alea de la BCR. E drept, la CEC sunt multe angajate mai vechi în branşă, nu tot felul de piţi cu finanţe-bănci la ff la Spiru.

 • florin

  Madama din reclama BCR ofera un NASTURE colorat nu vre-o moneda mai de doamne ajuta!
  Bine ca nu ofera alune sau banane desi,la cum se comporta unii “antreprenori de succes”,nu ar gresi prea tare!

 • Ăla de deasupra lui Florin sunt eu… nu ştiu unde eram cu capul de am scris cu nickul cu care postez comentarii la ştiri pe alte site-uri.

 • hm

  M-am mirat şi eu de ce aveai alt nume 🙂

 • fudulu neculai

  Drul. Suteu a operat si in razboiul din Coreea. Dna. Suteu, cu care am avut onoarea sa fiu coleg de birou o scurta perioada de timp, era o persoana remarcabila si o traducatoare prolifica. De asemenea, fiul lor Anton Suteu un muzician si profesor remarcabil pe care nu sunt in masura eu sa-l apreciez. Acum vreun an am citit si eu placa si mi-a trezit ceva amintiri. Poate ca placa e mai mare ca sa putem citi si noi astia mai in varsta.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>