Zona Izvor-Kogălniceanu e o-ncîntare; sînt, aici, concentrate cinci patiserii, trei „mîncătorii”, două șaormerii: nimeni nu pleacă flămînd, nimeni nu pleacă nemulțumit, nimeni nu pleacă jecmănit.
Cel mai recent adaos e patiseria „La Băbuța” din rond de la Kogălniceanu; deschiderea ei e una din cele mai bune vești pentru bucureștean.
Știți? în orașul nostru unde sîntem captivii francizelor care-au prăpădit produsele știute, am lăudat cu fiecare ocazie micile unități vechi – de prea multe ori ascunse – care păstrează rețetele, fabricația, felul de a servi. Ne-am întristat cînd vreuna s-a mai pierdut, fiindcă aproape niciodată pierderea n-a fost înlocuită.
Așa că deschiderea unei unități noi în care produsele sînt… „vechi” – cunoscute, fără compromis – merită cu prisos vorbele bune.
„La Băbuța” încearcă – la nici o lună de la deschidere – să facă lucrurile bine, să asculte clientul cu siguranța de sine a celui care-și stăpînește meseria.
citiți și: vești triste din patiserie • cum se duc • ne pare că-s peste tot
Numai eu am citit “La Băluţă”? 🙂