despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu așa 59 – cum se strică o alee.

Parcul Izvor a fost burdușit cu piese noi de mobilier: coșuri de gunoi și bănci.

Am crezut c-o să avem înțelepciunea să terminăm cu fușereala asta, de a le pune direct pe alee, ocupînd astfel spațiul pentru plimbat, jucat și alergat care nu e niciodată îndestulător. Ne-am ales cu piste cu obstacole – și asta doar pentru că montarea noilor piese de mobilier în afara aleilor e o operațiune care ia ceva vreme, costă ceva bani și cere ceva pregătiri.

  

Deși modelele-n sine nu strică vizual – poate doar prin faptul că, dorindu-se să fie cît mai puțin predispuse vandalismului, par greoaie, mătăhăloase – amplasarea lor anulează buna intenție.

Asta e: cetățeanului i s-a mai aruncat una-n față. Cît despre spate, mult noroc să și-l odihnească pe bancile astea fără spetează, bune doar pentru așteptat autobuzul.

3 comments to nu așa 59 – cum se strică o alee.

  • Cristian M. Ioan

    Toate criticile tale sunt perfect ilustate de imagini:
    – mobilierul este pus in alee. Aleea pare larga, iara cum nu este nimeni, dar cand vin in parc si tineri, si persoane in varsta, biciclisti, au carucioare cu copii, plimba cateii, etc, pe und etrec cu totii?
    – mobilierul nu este urat, dar este MASIV!
    – bancile nu au de loc spatar!

  • Si in Cismigiu au inceput sa schimbe clasicile bancutze verzi cu unele noi, la intrarea dinspre bulevard deja nu mai e nici o bancuta dintr-aceea veche. M-a intristat ca nu am vazut la nici un asa zis ONG de protejare a patrimoniului orasului sa fi luat ceva atitudine, acele bancutze individuale erau parte din spiritul Cismigiului.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>