despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

un colțișor XXXIX

scris de Ando

La circa 200 de metri după întretăierea cu Vasile Lascăr, în dreptul restaurantului „Nicoreşti”, strada Maria Rosetti se desparte în două ramuri: Popa Petre care ajunge în Calea Moşilor şi Franzelarilor, mai scurtă, care se opreşte în strada Spătarului.

 Pe Franzelarilor, m-am oprit deseori să privesc această casă, de la numărul 6.

 

N-aş putea spune ce mă atrage la ea. Deşi masivă, e totuşi destul de discretă şi, per ansamblu, e o clădire sobră, austeră şi nici nu mă pricep dacă poate fi încadrată într-un anume stil arhitectonic.

Cred că secretul atracţiei constă în a privi detaliile, care par toate a fi autentice: acel „trio” de fereastre de la etaj, cu bogăţia lor de „ochiuri”, apoi feroneria, tocăria celorlalte ferestre, lemnăria uşilor sau (mai ales) ancadramentul deosebit al uşii de la intrare.

    

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>