… vă daţi seama că un titlu de presă care zice “Nu exageraţi cu merdenelele” are întreaga mea atenţie. Sînt primul care să recunoască că nu e nimic mai nesănătos într-un produs de patiserie făcut la repezeală din ingrediente proaste şi vîndut în praf cu mîini nespălate.
Şi totuşi.
E greu să nu-ţi fie poftă, nu? De ce mănînci merdeneaua aia nenorocită pe stradă? De poftă, de grabă.
Aşa că – dacă tot dăm sfaturi, măcar să nu ne batem joc de oameni. Prea tare.
Corn cu ciocolată -2-2,5 lei
Ingrediente: făină, ouă, miere, lapte, drojdie, zahăr vanilat, sare, ciocolată.
Părerea specialistului: «Ciocolata nu este ciocolată adevărată, este un înlocuitor de unt în care s-a adăugat cacao. Nu recomand acest produs».
Sfat: O felie de brânză cu castraveţi sunt mult mai sănătoase.
Exact! O să ne suim în tramvai cu un dărăb de brînză în buzunar. Gigi Becali poate; puteţi şi voi. Cît despre castravete, deisgur că-l poţi mînca în staţie! – îs convins că orice femeie moare de nerăbdare să audă un comentariu elevat despre… mă rog, nu mai insist!
Pateu cu ciuperci -1-1,5 lei (de unde-l cumpăraţi voi cu un leu, nene???)
Ingrediente: ciuperci, ceapă, sare, piper pisat, mărar, unt, smântână, făină.
Părerea specialistului: «Nu sunt sigur dacă ciupercile sunt proaspete. Dacă sunt vechi, riscăm să facem indigestie sau chiar să ne îmbolnăvim. Sunt de evitat».
Sfat: Alege un pepene galben.
Dar binenţeles, dom’ doctor Menci! Mă şi văd ţinînd un pepene galben într-un şerveţel, dimineaţa la 9 fără 5 minute, cînd ies de la metrou.
Brânzoaică – 2 lei
Ingrediente: făină, ouă, drojdie, zahăr, apă, ulei, sare, brânză de vaci, zahăr vanilat, coajă de lămâie.
Părerea specialistului: «Este un pic mai bună şi o recomand. Nu conţine aluat de merdenea şi are mult mai puţine grăsimi».
Sfat: 200 g de brânză de vaci îţi vor potoli pofta.
… brînza de vaci poate fi ţinută în portfard, doamnelor.
da’ covrigul o fi ok? sau îl înlocuim şi pe el cu o salată de avocado? despre gogoaşă nici nu mai întreb… sigur trebuie înlocuită cu o porţie mică de cereale integrale stropite cu sirop virgin de zarzăr…:)
şi înlocuiţi micii cu nişte trufe 🙂
Dar de ce trebuie sa le mananci in tramvai sau in statie? La birou nu e voie?
serios – ştiu locuri unde nu e voie.
Mănânc merdenele şi alte produse de patiserie fie de plăcere,sau de poftă, când văd ceva nou, fie-uneori-din lipsă de timp, dimineaţa.
Eu unul m-am săturat de genul ăsta de “specialişti” care azi descoperă virtuţile “ouălelor de piripopercăniţă” iar, peste un an, le declară nocive pentru sănătate!
E de reţinut ,totuşi, titlul articolului “Nu exageraţi…”. De fapt, aici e cheia: să nu faci exces.