despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

7 maşini vechi – episod extra

… de un an-jumate, publicăm (cam odată pe lună) un articol cu maşini vechi. Nu le-am numărat pe toate-toate, dar cred că-s vreo 150 de rable, fiecare cu o mică poveste. Nu-mi pasă prea mult dacă seria asta are succes; îmi place să mă ocup de ea, îmi place că apar oameni interesaţi de soarta maşinilor, că primesc poze din fel de fel de locuri. Ando s-a prins în joc şi a pozat zeci şi zeci; Dragoş mi-a trimis maşini din Bacău; dar ei nu-s singurii care mi-au făcut cadouri.

Aşa că azi nu o să revedem decît modele publicate deja.

Primul episod al seriei – dac-ar fi să-l reeditez – ar începe cu frumuseţea franţuzească numită Peugeot 404; aceeaşi maşină din Drumul Taberei, pozată însă şi de Ando:

Aş mai publica iar un Fiat 1300 şi un Ford Taunus

Şi aş mai publica iar şi un Fiat 1800; însă unul nu din Bucureşti – ci din Vatra Dornei, pe care l-am primit de la Ciprian Pardău; ce-mi mai place cum şade el în zăpada de-astă iarnă, îngrijt şi cuminte!

Aş mai publica – apoi, în continuarea altor episoade – şi-un Fieţel 500, căruia Matakus i-a făcut o poză nocturnă…

Şi-aş mai ofta lîngă carcasa asta ruginită de Oltcit – p-asta eu am găsit-o.

Şi m-aş mai răcori – pe canicula asta! – cu un Wartburg 353 plin de nea, tot de la Ciprian, şi tot din Vatra Dornei.

Şi-apoi aş ieşi pe stradă şi-aş vedea altul, atît de verde sub soarele amiezei bucureştene…

Aşa că vă mulţumesc pentru toate maşinile trimise şi pentru că vă interesează. Pînă data viitoare, alte şi alte maşini aici.

12 comments to 7 maşini vechi – episod extra

 • Ando

  Intrebare pt Ciprian: FIATUL 1800 apartine, cumva, unui medic din Vatra Dornei?

 • Superb! Am facut o chestie similara dar cu poze de acum zece ani. http://volganeagra.blogspot.co.uk/2012/07/vanatoarea-de-epave-in-2002-3-ii-wreck.html
  Cert este ca au existat (si inca exista) multe masini interesante in tara. Mai ales in Bucuresti. Partea frumoasa este ca inca ies la iveala.

 • hm

  Ando, să vedem!
  Volganeagră, blogul tău este unul dintre preferatele mele. Aşa e! Vînătoarea asta de maşini e ceva atît de frumos, de interesant… şi trist.

 • Salut, salut.
  Ma bucur ca am reusit si eu sa contribui la un astfel de articol; era pacat ca acele doua masini sa fie date uitarii. Mai am poze noi; le trimit cat de curand.

  Ando, noroc c-am zis ca-i bine sa citesc si comentariile. Sincer, nu stiu cui apartine Fiatul. Tot ce iti pot spune este ca mereu sade in curtea unui club select din oras. Un restaurant doar pentru o anumita categorie de persoane. Nicioadata nu l-am vazut in alt loc, si cel mai ciudat, niciodata nu am vazut pe cineva conducandu-l, cu toate ca arata foarte bine si pare si intretinut corespunzator.

  PS: Pentru o discutie mai detaliata, da-mi un semn pe mailul din semnatura. Recte: ciprian@pardau.ro
  Vorbim.

 • Matakus

  Și eu mă bucur c-am contribuit macar puțin… 🙂
  Interesant e altceva: multe din mașinile de p-aici sunt un fel de cenușărese. Sunt în stadiul de a-și aștepta prințul care să le facă să strălucească și să ia maul vedetelor de mucava gen X5 (hihihi – oare peste 20-30 ani cum o să fie cu “siliconatele” astea? )
  Fiețelu’ 500 pe care ți l-am trimis era impecabil. Se vedea că a fost restaurat cu extrem de multă grijă și cu multă pasiune. După ce-am făcut pozele, l-am studiat pe toate părțile și parcă abia ieșise de p elinia de montaj…

  🙂

 • hm

  mie (am mai spus-o) îmi plac la fel de mult şi maşinile care sînt folosite în primul rînd. Îmi creşte inima cînd văd într-un garaj chiar şi o Dacie 1300 restaurată; dar cînd văd un Trabant care merge zilnic şi care îşi face treaba… păi ce-ţi poţi dori mai mult de la o maşină?

  Şi vă mulţumesc! Încă o dată.

 • Taunus-ul îl văd de 3-4 ori pe lună, e parcat în faţa la Taxe Locale Sector 2, pe unde tot am eu treabă. Din păcate, se degradează sub ochii mei, deşi n-ar fi prea mult de lucru la salvarea lui… Păcat că n-am priceperea şi banii necesari 🙁

 • hm

  ehe, banii…
  eu şi vechea mea SuperNova aş fi păstrat-o… şi peste 30 de ani s-o vînd ca oldtimer şi să mă căpătuiesc.

 • Ando

  Oameni buni, puneti mana si pozati:Dacia 1300, Tico, Matiz, Oltcit.Ma uitam intr-o dimineata din balcon la traficul de pe Mihai Bravu.Sunt deja raritati.

 • vali

  boss,
  pe unde este Aro 10 rosu gaurit?
  as vrea sa-l salvez de la o moarte sigura.
  10x thanks

 • hm

  Oltcitul, vrei sa zici?
  A dispărut demult.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>