despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

deci… artă.

Clădirea asta, de pe colțul dintre Berthelot și Budișteanu, nu fusese niciodată vreo frumusețe; dar, așa – în peisajul locului – mergea.

De cîțiva ani clădirea e-n renovare, în folosul facultății de artă de aici.

Hai, hai să vedem ce iese:

 

Deci… deci asta iese; și – mă tem – oricum ai finisa rezultatul, oricum l-ai livra, oricum l-ai îmbrăca, tot ne aflăm în fața unui rateu.

Măcar clădirea veche, din curte, se renovează cuminte.

5 comments to deci… artă.

  • Propbabil ca in final o sa arate bine. Arhitectii sunt unii cu talent iar lucrarea e una dintre alea putine care s-au dat prin concurs (ce-i drept, in urma cu foarte multi ani, nu stiu de ce a mers asa greu). Daca or fi ramas in proiect aia care au castigat concursul 🙂

  • hm

    Mai așteptăm, atunci.

  • Cătălin Cojocaru

    Da, e tare jalnic. Dar în fine, asta e viziunea artistului, nu te pui. Cel mai probabil domnu artist nici nu s-a deranjat vreodată să treacă pe-acolo, să vadă care-i treaba. Nu pot să n-o iau personal, pentru că am niște amintiri tare frumoase legate de clădirea asta. Mai întâi aici am prins atelierele de anul I prin 1992, de stăteam ieșeam în balconaș să ne uităm la tramvaiele deraiate în față la Sf Iosif. Apoi aici ne-au mutat biblioteca, din casa Dissescu, ceea ce pe moment a fost motiv de mare tristețe, dar s-a dovedit că amenajarea noii biblioteci a fost surprizător de bună. Apoi, asta. E un concept plastic pe care pot să-l înțeleg, în felul lui. Dar ar fi fost adorabil să se fi făcut o pasarelă între clădirea școlii și bibliotecă, ar fi fost di granda, zic eu. Domnu artist a zis să le lege prin subsol, vorba aia, se poate și-așa. Mare lucru că se repară clădirea Robescu. Nici nu pot să mi-o imaginez altfel decît ca o ruină cu figuri artistice.
    Anyway, un articol interesant despre istoria locului:
    https://romanialibera.ro/special/cladire-inteligenta-pentru-universitatea-de-arte-138209/
    E așa, cu temitizarea fenomenologică și introspectiv caducă, dar vă prindați voi.

  • hm

    ne-am prins, nu ne-a surprins.

  • Cristian M. Ioan

    @Cătălin,

    Multumesc!
    Renovarea nu imi place de loc, dar deh, noi avem “gusturi artistice de muncitori necalificati”, precum se exprima o doamna artista.

    Insa mi s-a parut fada, trista, solutia cu pasajul SUBTERAN, era frumos să se fi făcut o pasarelă între clădirea școlii și bibliotecă.
    De ce au ales solutia pe sub pamant?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>