despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o porcărie la Metrou Eroilor.

Lumea-l știe-n fel și chip, însă forma l-a făcut celebru. „Castravetele” – adică accesul noii stații de metrou de la Eroilor de pe colț cu bulevardul Eroilor Sanitari.

O fi din cauza caniculei drăcești, care face imposibilă munca personalului de la intrare? o fi din cauza scărilor rulante care se mai strică? – nu știu; doar văd că minunea asta de acces e de ceva vreme închisă.

Călătorii? Să se descurce, n-au decît să iasă pe altundeva. Treaba lor.

6 comments to o porcărie la Metrou Eroilor.

 • Cristian M. Ioan

  POFTIM??
  Nu am mai fost de ceva vreme pe acolo, si este clar ca solutia aleasă, “castravetele” de sticlă, face efect de seră si asigură căldură drăceașcă nu doar pe caniculă, ci chiar si cand afară sunt “numai” 32oC, nu 42 si peste!

  Dar cum să fie închisă gura de acces???

  “din cauza scărilor rulante care se mai strică”

  Sa fim seriosi, scarile se mai strica ades, al Mihai Bravu sunt obisnuit sa nu mearga!

  Asta NU este motiv sa inchizi accesul!

  Cand s-a dat in functiune metroul de Drumul Taberei, mi-a placut foarte mult ca statiile au guri de acces multiple, pe toate laturile intersectiilor!

 • hm

  E o problemă!
  Aici sunt doar scări rulante, nu și din cele normale.
  Iar turnicheții sunt sus, în vestibulul castravetelui, deci la sol.

  În rest, da: accesuri peste tot, e bine!

 • Cristian M. Ioan

  Iar exclam ca prostul: POFTIM???

  “Aici sunt doar scări rulante, nu și din cele normale”

  De prin 1980 de cand merg cu metroul, sunt obinuit sa existe mai multe statii FARA scari rulante, sau unde scarile nu merg, situatia ca un acces sa aiba NUMAI scări rulante mi se pare anormala!

  la fel, liniile de metrou de pe vremea lui Pingelica au turnicheții la nivelul INTERMEDIAR, nu chiar la intrare, la sol!

 • hm

  Atât loc a fost.

 • Accesul respectiv are şi un acces pentru personal, pe o scară metalică spiralată. În mod sigur acela se foloseşte, ceea ce înseamnă că în cuptorul respectiv trebuie să stea, măcar la orele schimbului, cineva care să verifice cine o ia pe scara aia şi cine nu.
  În rest, accesul ăla nu prea deserveşte nimic, există unul spre Spitalul Universitar prin care ies şi pacienţii şi angajaţii şi studenţii de la Medicină. Altfel, nu o să parcurgă nimeni întreaga staţie a lui M5 (mai ales dacă ajunge la Eroilor cu M1/3) ca să iasă din subteran fix prin gogoaşa asta de sticlă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>