despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Civilizatie publica II

Ce mai puteai vedea pe strazile Bucurestiului anilor 70?

Chioscurile de inghetata se gaseau cam in fiecare statie de autobuz, si aratau asa:

Acest chiosc, fotografiat de Dan Vartanian in 1978 pe Calea Rahovei, e foarte posibil sa fie de lapte. Aratau la fel deoarece atit laptele cit si inghetata se faceau la aceeasi fabrica: I.C.L.. Intreprinderea de Comercializare a Laptelui s-a demolat; pe locul ei s-a construit Cora Lujerului.

Chioscurile de bilete I.T.B. erau mult, mult mai mici decit cele de-acum. Iata o poza ce se gaseste in Ghidul traseelor I.T.B. – 1984, sursa: Tramclub.

Spuneam ca I.T.B. incepuse sa introduca, ca indicatoare de statii, casete luminoase. Aratau asa – era o forma stilizata a indicatorului clasic:

(fotografie Serban Lacriteanu, sursa: Tramclub)

Felul in care aratau cabinele telefonice nu s-a schimbat, iata. Fata de cele care-au mai ramas si-acum diferenta e ca aveau o usa, care nu se inchidea bine niciodata.

(fotografie Serban Lacriteanu, sursa: Tramclub)

Si pentru ca vorbisem despre oglinzile rutiere amplasate la intersectiile cu vizibilitate redusa, iata una, de asemenea din colectia Dan Vartanian

Civilizatie publica: prima parte, aici.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>