despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Brambura prin oraş…

scris de Ando

Zilele trecute, am profitat de faptul că eram în centrul oraşului şi ce m-am gândit: dacă tot aveam aparatul la mine, hai să mă întorc pe jos acasă. Zis şi făcut !

Aşa că, mai întâi am trecut pe lângă Muzeul de Istorie al Bucureştiului pe al cărui gard trona – ca şi anul trecut – o inspirată expoziţie de fotografii de iarnă, numai bună de privit şi… de oftat pe canicula criminală din zilele dinainte.

În curtea muzeului, târg de antichităţi.

Am văzut apoi că lucrul la parking-ul subteran de vizavi de Universitate înaintează cu viteza melcului. Măcar au adus statuile la loc. Nu mi-a mai ars nici de fotografii, nici să caut panoul cu termenul de finalizare…

Teatrul Naţional este şi el în faza de refacere. Termenul prevazut pentru finalizare e de trei ani cam tot atâta a durat construirea teatrului) dar marea speranţă rămâne ”super-dirigintele” de şantier Ion Caramitru.

De unde evoluţia lucrărilor lăsa – cu câţiva ani în urmă – impresia că această clădire de la colţul bd. Bălcescu cu strada Ion Câmpineanu va fi refăcută, realitatea este că, acum, avem – în plin centrul Capitalei – o nouă ruină “de lux”. Doamne fereşte de vreo “zgâlţâitură” mai mare. Coaja asta, lasată aşa, de izbelişte, poate face multe victime…

Am travesat bulevardul şi am luat-o pe C.A. Rosetti spre Grădina Icoanei. Pe drum, nu m-am putut abţine să nu fotografiez această creatură enigmatică postată pe zidul unui bloc.

Sincer, o prefer pe asta, deşi e cam bosumflată:

Apoi, la capătul străzii Arthur Verona, am făcut o escală mai lungă, ca să mă pun la punct cu noua “galerie” de graffiti.

Îmi place mult cum s-a amenajat spaţiul din jurul Bisericii Anglicane, deşi – ca de obicei – românul ”descurcăreţ”a găsit ceva breşe ca-şi strecoare maşina şi s-o parcheze într-o zonă pietonală.
E de admirat, totodată, şi “trăinicia” cu care s-a refăcut pavajul…

La intrarea în Grădina Icoanei, am fotografiat acest arbore ciudat. Nu mă pricep ce soi este, dar mi se pare foarte frumos.

Aveţi aici imaginea concretă a inutilităţii! Bani cheltuiţi aiurea (de fapt nu chiar aiurea, dacă stăm să ne gîndim bine…) Aţi văzut pe cineva să acceseze aceste infochioşcuri ? Eu nu.

În piaţeta de la ieşirea opusă din parc (cea spre Parcul Ioanid; apropo, nu înţeleg de ce i se spune acum Ion Voicu?!) pe unul din colţuri e spre finalizare un bloc nou. Urât, ”plat”, fără personalitate. Noroc că nu e prea înalt.

Deşi m-a ameninţat tot drumul, am crezut că scap, dar nu – până la urmă a venit ploaia, aşa că am ajuns bine murat acasă, dar tot nu m-am putut opri să nu admir ”spectacolul acvatic” de pe bulevardul Ferdinand, lângă Foişorul de Foc.

8 comments to Brambura prin oraş…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>