… ştiţi zilele alea-n care nu-ţi vine să nu te mai întorci din pauză. Te-ai duce oriunde, ai face orice; te-ai plimba prin magazine, te-ai aşeza la o terasă ascunsă de restul lumii: grele zile! Eu mă duc de unu’ singur pe străduţele cunoscute din preajma mea: nu-i nimic nou de văzut, dar poate tocmai asta îmi place… şi-i frumos zilele astea; s-a mai stins dogoarea nebună şi gospodinele coc peste zi vinete şi ardei pe plite; şi miroase din toate părţile aşa de bine!
… şi uite că ne dăm seama c-am mai dus-o iar pîn’ la toamnă; şi fiindcă Vinul Nostru tocmai a adus primul must pe anul ăsta (devreme, nu?), am şi făcut o mică plimbare pe strada Octav Cocărăscu, la numărul 53 – adică la sursa mea de must de trei ani încoace.
Bun must! 4 lei şi 50 de bani litrul; nu s-a scumpit.
Pastrama s-o daţi voi.
🙁 FFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. Asa. Acum, oamenii fac mega must. Adica, eu l-am savurat la cel putin 6 luni dupa ce fost produs si inca era ambrozie.
De data asta nu mai e nevoie sa-ti ocupi loc in congelator, da’ voiam sa stie poporul ca e de incredere sursa de la mai multe persoane.
Si da, o s-o dau, da’ decat! acum sunt usor ocupat in alta parte. Soon! 😀
matale eşti scutit de dat pastramă, c-ai dat ţuică 😉
Şi mustu-i taare bun pe 2012. Parol.
Și nu numai mustu’… 🙂 Văz c-au schimbat și saitu. Și n-arată deloc rău. Se vede că uamenii pun suflet.
mustul am inteles unde e 🙂 dar o pastrama buna de tot cu mamaliga si mujdei unde se poate manca?
Astept raspunsul pt Dl IordacheC … am aceeasi intrebare 🙂
uite, nu stiu un’ sa se gaseasca o pastramioara buna. Poate primim vreo informatie?
Mersi mult pentru pont, eu iau startul catre locul faptei chiar de maine. Sper sa nu sece filonul prea curand.
n-ar trebui… doar dacă n-aţi dat cu toţii năvală şi-aţi zvîntat butoiul 🙂
N-a secat 😉
Io-s beutor dă bere. Nu prea știu cu fresh-ul dă struguri…
Și deși stau la o aruncătură dă băț de uamenii ăștia , mi-aduc aminte de ei doar cân’ cetesc p-aici (mea culpa!)
Acu ‘ pe seară am dat o raită… am stat de vorbă o grămadă acolo, a fost o plăcere. I-am zis de ceva cum că știu dă pă net…știa dăspre ce vorbesc, și-a menționat numele: simpli biucarest 😉 Și de-aici a pornit discuția. Discuție pe care n-o veți putea avea vreodată în vreun super/hiper/mega/ultra market.
şi mie-mi place să mai stau de vorbă cu nenea ăla de-acolo.
Doar că nu i-am spus cine şi de unde sînt 🙂
E drept că în primul an în care le-am făcut reclamă am acceptat o sticlă gratis (era patronul pe-acolo). Da’ cred că fapta s-a prescris…
Sa fi vazut tu ce must bun mi-a iesit mie la tara acum doua zile. Din ala facut de mine, de mainile bunicilor si de oalele alea vechi de pe timpuri.
Multumesc de sugestie! F bun mustul – te pomenesc 😉
Anii secetosi sunt cei mai buni pentru vin; ma uitam printr-o vinoteca acum in vacanta dupa o sticla cu anul meu de nastere pe ea; ghinion, pareau sa aiba la colectie sticle din tot felul de ani alesi parca dupa functia random()… adica acum stiu ca nu e nicio intamplare si nici nu a aruncat vreunul o moneda in aer. Presimt eu asa ca la vinoteca aia peste vreo 20 de ani or sa aiba o colectie numeroasa de sticle cu “2012” pe ele.
Aşa-i!
îţi zic, must mai, dulce, mai “plin” şi mai aromat ca anul ăsta… mai rar!
noroc cu voi, care ati scris aici. Am gasit si eu pe ultima suta de metri must dulce, dar cica vine la 2 – 3 zile . BUUUUNNNN!!!! si PRETUL este chiar foarte mic.
luni, mai mult ca sigur, o sa aduca iar must.
In pieţe se vinde şi cu 10 lei… la un restaurant din centrul vechi se vindea cu 25 de lei litrul.
Eu mi-am pus la păstrat şi pentru la iarnă!
eu am gasit si pastrama dar la o macelarie turceasca 🙂 dupa care am pus-o acasa pe gratar.
pulpa miel, taiata in felii(fripturi), data prin usturoi pisat cu seminte ardei iute uscat si cimbru, lasata la frigider cel putin 3 zile, la macerat, si apoi, la gratar.vara o pun la congelator dupa o zi, ca se strica