despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

… gata, avem must!

… ştiţi zilele alea-n care nu-ţi vine să nu te mai întorci din pauză. Te-ai duce oriunde, ai face orice; te-ai plimba prin magazine, te-ai aşeza la o terasă ascunsă de restul lumii: grele zile! Eu mă duc de unu’ singur pe străduţele cunoscute din preajma mea: nu-i nimic nou de văzut, dar poate tocmai asta îmi place… şi-i frumos zilele astea; s-a mai stins dogoarea nebună şi gospodinele coc peste zi vinete şi ardei pe plite; şi miroase din toate părţile aşa de bine!

… şi uite că ne dăm seama c-am mai dus-o iar pîn’ la toamnă; şi fiindcă Vinul Nostru tocmai a adus primul must pe anul ăsta (devreme, nu?), am şi făcut o mică plimbare pe strada Octav Cocărăscu, la numărul 53 – adică la sursa mea de must de trei ani încoace.

Bun must! 4 lei şi 50 de bani litrul; nu s-a scumpit.

Pastrama s-o daţi voi.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

18 comments to … gata, avem must!

  • Radu

    🙁 FFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. Asa. Acum, oamenii fac mega must. Adica, eu l-am savurat la cel putin 6 luni dupa ce fost produs si inca era ambrozie.

    De data asta nu mai e nevoie sa-ti ocupi loc in congelator, da’ voiam sa stie poporul ca e de incredere sursa de la mai multe persoane.

    Si da, o s-o dau, da’ decat! acum sunt usor ocupat in alta parte. Soon! 😀

  • hm

    matale eşti scutit de dat pastramă, c-ai dat ţuică 😉
    Şi mustu-i taare bun pe 2012. Parol.

  • Matakus

    Și nu numai mustu’… 🙂 Văz c-au schimbat și saitu. Și n-arată deloc rău. Se vede că uamenii pun suflet.

  • mustul am inteles unde e 🙂 dar o pastrama buna de tot cu mamaliga si mujdei unde se poate manca?

  • Astept raspunsul pt Dl IordacheC … am aceeasi intrebare 🙂

  • hm

    uite, nu stiu un’ sa se gaseasca o pastramioara buna. Poate primim vreo informatie?

  • Concretramirez

    Mersi mult pentru pont, eu iau startul catre locul faptei chiar de maine. Sper sa nu sece filonul prea curand.

  • hm

    n-ar trebui… doar dacă n-aţi dat cu toţii năvală şi-aţi zvîntat butoiul 🙂

  • Matakus

    N-a secat 😉
    Io-s beutor dă bere. Nu prea știu cu fresh-ul dă struguri…
    Și deși stau la o aruncătură dă băț de uamenii ăștia , mi-aduc aminte de ei doar cân’ cetesc p-aici (mea culpa!)
    Acu ‘ pe seară am dat o raită… am stat de vorbă o grămadă acolo, a fost o plăcere. I-am zis de ceva cum că știu dă pă net…știa dăspre ce vorbesc, și-a menționat numele: simpli biucarest 😉 Și de-aici a pornit discuția. Discuție pe care n-o veți putea avea vreodată în vreun super/hiper/mega/ultra market.

  • hm

    şi mie-mi place să mai stau de vorbă cu nenea ăla de-acolo.

    Doar că nu i-am spus cine şi de unde sînt 🙂

    E drept că în primul an în care le-am făcut reclamă am acceptat o sticlă gratis (era patronul pe-acolo). Da’ cred că fapta s-a prescris…

  • Sa fi vazut tu ce must bun mi-a iesit mie la tara acum doua zile. Din ala facut de mine, de mainile bunicilor si de oalele alea vechi de pe timpuri.

  • Emi

    Multumesc de sugestie! F bun mustul – te pomenesc 😉

  • Dan

    Anii secetosi sunt cei mai buni pentru vin; ma uitam printr-o vinoteca acum in vacanta dupa o sticla cu anul meu de nastere pe ea; ghinion, pareau sa aiba la colectie sticle din tot felul de ani alesi parca dupa functia random()… adica acum stiu ca nu e nicio intamplare si nici nu a aruncat vreunul o moneda in aer. Presimt eu asa ca la vinoteca aia peste vreo 20 de ani or sa aiba o colectie numeroasa de sticle cu “2012” pe ele.

  • hm

    Aşa-i!
    îţi zic, must mai, dulce, mai “plin” şi mai aromat ca anul ăsta… mai rar!

  • Costy

    noroc cu voi, care ati scris aici. Am gasit si eu pe ultima suta de metri must dulce, dar cica vine la 2 – 3 zile . BUUUUNNNN!!!! si PRETUL este chiar foarte mic.

  • hm

    luni, mai mult ca sigur, o sa aduca iar must.
    In pieţe se vinde şi cu 10 lei… la un restaurant din centrul vechi se vindea cu 25 de lei litrul.

    Eu mi-am pus la păstrat şi pentru la iarnă!

  • eu am gasit si pastrama dar la o macelarie turceasca 🙂 dupa care am pus-o acasa pe gratar.

  • dana neagu

    pulpa miel, taiata in felii(fripturi), data prin usturoi pisat cu seminte ardei iute uscat si cimbru, lasata la frigider cel putin 3 zile, la macerat, si apoi, la gratar.vara o pun la congelator dupa o zi, ca se strica

Leave a Reply to Ciprian Pardău Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>