despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Moneda noastra se numeste LEU

si nu RON.

RON e pentru bilantul contabil; RON e pentru desfasuratorul de la rate; insa la magazin platim in lei. Platim cu lei noi, desi mai toti socotim in lei vechi (or mai fi si-acum francezi, care dupa 50 de ani de la introducerea francului nou si a 10 de la introducerea Euro, isi mai aduc aminte de francul vechi).

Cred ca RON e cel mai urit barbarism care-a intrat in limba noastra vorbita.

8 comments to Moneda noastra se numeste LEU

  • Cornel S

    Aveti perfecta dreptate, oamenii sunt cu Ronul in gura si acum dupa sase ani de la postarea dumneavoastra şi unsprezece de la lansare… – RON inseamna Romania Nou, fiind astfel formulat ca sa se deosebeasca de simbolul bancar preexistent ROL, adica Romania Leu. Cele doua monezi (vechi si noi) au circulat in paralel in perioada 1 iulie 2005 – 31 decembrie 2006, cu obligativitatea vanzatorilor de a afisa preturile in ambele variante.

  • hm

    pe de-o parte înțeleg, eu încă fac calculele în lei vechi. Dar nu pot asimila nici azi barbaria de RON.

  • Ando

    @Cornel S: Am făcut noi o mică revenire pe subiect şi în 2014

    https://www.simplybucharest.ro/?p=19704

  • Cornel S

    @Ando: Mea culpa. Desi va urmaresc cam de atunci zilnic, subiectul mi-a scapat sau am trecut cu nonsalanta pe langa el, in conditiile in care ca postac eram inexistent. Masura s-a dovedit a fi benefica din toate punctele de vedere. A ramas inertia noastra in calculul preturilor si continuarea folosirii prostesti a unei notiuni (chiar de catre notabilitati sau medii de specialitate) care nu mai semnifica nimic!

  • hm

    uneori nu mai știm noi ce-am mai scris, dup-atîta vreme!

  • Cornel S

    De aceea, poate ca este util ca cineva ca mine, cu mai mult timp si cu spirit critic in sensul bun din punct de vedere al finalitatii demersului, sa incerce un soi de recapitulare pe subiecte cunoscute (de ce nu chiar dragi), tocmai ca aspectele verificate si actualizate sa ramana in istoria blogului ca date certe. Imi este foarte placut sa citesc si sa imi aduc contributia despre diverse locatii apuse, in legatura cu care putini stiu sau isi mai amintesc… Lucrand (asa cum am mai spus) in alimentatia publica din sectorul 3, atat ante cat si post evenimente, este evident ca subiectul imi este familiar. De altfel, chiar pregatesc o mica surpriza referitoare la existenta documentata a unui fast-food Caru cu Bere, unde se bea… Pepsi-Cola. Dar asta atunci cand subiectul atacat il va permite. Scuze, am fost cam lung…

  • hm

    Așadar, cu atît mai mult ne bucurăm că ne ajutați!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>