despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Domnul Papuzek

Papuzek cel adevărat ne-a intrat pe fereastră acum vreo 15 ani.

În câteva zile a devenit de-al casei. El a trecut peste spaima noului decor, noi peste cea a gripei aviare cu care începeau la vremea aceea toate jurnalele de știri. A fost botezat aproximativ după eticheta de la cutia de boabe. A învățat să fie parte din familie, a căpătat tabieturi, ba chiar dădea impresia că stă cu grija noastră. Îi plăcea să se sfătuiască în oglindă și avea o pasiune incontrolabilă pentru pătrunjel.

Domnul Papuzek cel din carte e la fel de meticulos și grijuliu, prezentabil și optimist.

El lucrează în casa unor oameni, are familie, prieteni mai mult sau mai puțin simpatici dar întotdeauna săritori și ceva necazuri din cauza unui motan complice cu o bandă de hoți. Păsările și animalele își împart responsabilitățile într-o societate ce se împletește cu cea umană după reguli pe care oamenii nici nu le bănuiesc. Domnul Papuzek și prietenii săi au multe de rezolvat pentru a păstra tihna acestei lumi și pentru a fi împreună.

Cu fiecare pagină, ne dorim ca planurile lor să reușească, așa cum ne dorim în fiecare dimineață să avem o zi frumoasă.

„Domnul Papuzek” a fost scrisă în anul 2006. Timp de zece ani a rămas în stadiu de manuscris. În anul 2016 a fost trimisă editurii Arthur, ca propunere pentru concursul anual de literatură pentru copii, unde a câștigat premiul la categoria 8-14 ani. A fost lansată la tîrgul de carte „Bookfest”, pe 2 Iunie 2018. E ilustrată de Irina Motroc.

Cartea „Domnul Papuzek” se găsește în librării și la tîrgurile de carte interne și internaționale.

Se vinde pe site-ul editurii, pe emag, pe elefant și alte librării online. Prețul: 33 de lei – mai mic în perioadele promoționale.

Cartea are 344 de pagini.