despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

despre ce se mănîncă în București și cu ce se mănîncă Bucureștiul

Ne-am lansat în 2008, ca blog cu impresii despre restaurante, cofetării și patiserii. Încet-încet ne-am dat seama că Bucureștiul are mult mai multe fațete, și-am început să scriem despre transportul public, civilizația și lipsa ei, investițiile și proiectele de infrastructură ale Capitalei.

A fost doar un pas până când am pornit călătoria prin trecut și amintiri…

colaj 01 res colaj 02 res colaj 03 res

Am adunat în echipa noastră mai mulți autori și am publicat sute de articole în care-am înfățișat pagini din istoria Bucureștiului, ilustrându-le cu imagini exclusive din arhive personale și cu dovezi scoase din documente istorice găsite în biblioteci și arhive.

N-am abandonat nici subiectele mărunte, de zi cu zi; scriem în continuare despre gunoaie, trafic, arhitectură; am lansat seriale cu mașini abandonate și piese de mobilier urban; am realizat scheme grafice și hărți; am publicat articole despre plimbări și galerii foto primite de la cititori…

Am lansat în 2011 o campanie numită Trezim copiii – prin care am documentat peste 100 de cazuri de exploatare de bebeluși și de copii de către cerșetori.

Din 2013 publicăm caricaturile semnate de celebrul Matty, apărute în rubrica Una pe zi de la sfîrșitul anilor ’60 până la începutul anilor ’80.

Contribuie activ la redacția blogului nostru autori din Canada, S.U.A., Marea Britanie, Israel – iar diferența de vârstă între cel mai tânăr și cel mai bătrân autor este de… 83 de ani.

După 15 ani avem peste 11500 de articole, iar serialele noastre au vreo 1000 de episoade.

Puteți să ne scrieți; puteți să ne semnalați subiecte; puteți să ne încredințați fotografii și amintiri – dar, mai ales, puteți să contribuiți la comunitatea Simply Bucharest: luați legătura cu noi prin simplybucharest@outlook.com