despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

iar la comédii

Bună treab-a făcut acela care-a poftit Circul Globus în Centrul Vechi, vara asta. A-mbogăţit grozav spectacolele obişnuite ce se ţineau pe scena din strada Franceză. Pentru că, o dată pe săptămînă, sus pe scenă se urcă artiştii circului care fac oamenii să rîdă, să aplaude, să se simtă bine cu adevărat.

Vezi mata, la circ mereu omul cască gura, oricît ar fi el de serios şi de-ocupat. M-am uitat la toţi cei care treceau şi se-opreau să vadă spectacolul: aveau priviri de copii fermecaţi. Treceau turişti – şi, mamă, cîţi treceau! – treceau fete aranjate care trebuiau s-ajungă la terăsică, treceau băieţi hotărîţi care căutau fete; dar cînd se uitau la acrobaţi, la fetele cu costume strălucitoare, la glumele de pe scenă, uitau pentru o clipă ce căutau cu toţii-n Centrul Vechi.

Dacă vă zic că mi-a plăcut, tre’ să mă credeţi.

Luaţi aminte, sînt de toate-n Bucureştiul ăsta pe care altimterea-l hulim. Ia să fim mai veseli, cînd e cazul – ia să ne bucurăm de viaţă.

2 comments to iar la comédii

  • Curios lucru, Centrul Vechi al Bucureştiului devine tot mai atractiv. Prin comparaţie, cel al Sibiului, mult mai apreciat de turişti, arată a cartier de pensionari, după 22 abia mai găseşti o bere, după 1 noaptea cred că mai sunt 2 crâşme în tot oraşul + crama lui Don Titi (singurul loc central unde poţi bea bere cu 4 lei sticla). La 2 deja nu mai ai ce face. Iar evenimente publice nu se mai organizează decât pe timpul zilei, de exemplu Artamnia s-a ţinut într-o hală abandonată, prmeiile industirie muzicale nu s-au mai ţinut, caravana TIFF nu a mai fost… culmea e că cel responsabil vrea la preşedinţie.

  • hm

    Daca ti-as descrie incantarea pe care-am vazut-o pe feţele turiştilor pe care i-am văzut zilele astea (în care m-am fîţîit mai mult prin centrul nostru) nu m-ai crede.
    Naiba s-o ia de treabă, dar se vedea cît toate zilele cît de bine se simţeau şi cît le plăcea atmosfera. Zici că pentru asta veniseră aici de unde-or fi venit.
    S-ar putea sa se fi dus buhul Centrului Vechi pe-afara, in ultimii ani…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>