despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

așteptînd fapte-

… iunie… iulie… august; acușa se fac – iacătă – cam trei luni de cînd avem primari noi, aici în Capitală.

Ați văzut, voi, ceva nou, bun – ceva care să ne deie ghes să credem c-o s-o ducem mai bine?

Eu… nu prea-

Multe, multe zise mai ales Primărița: și la fieștecare prostie scoasă, dar și la cîte-un gînd cu glagore, s-au găsit grămezi de pricepuți care să-și dea cu părerea.

O să-mi dau și eu cu părerea – dar la primele fapte; pîn-atunci, nu-i treaba mea să iau aer aiurea.

Doar că, la fel ca și restul cetățenilor, aștept faptele alea.

Oi fi, oare, optimist în continuare? Oi fi – dar așa, ca să-mi păstrez antrenamentul de băiat optimist.

10 comments to așteptînd fapte-

  • Filip

    Știe cineva dacă în sectorul 5 primăria intenționează să permanentizeze serviciile gratuite de salubrizare după curățenia făcută în Livezilor și Zăbrăuți săptămânile trecute? Nu mi-e clar care sunt planurile după preconizata transferare a salubrizării de la PMB la PS5.
    De asemenea, văd că dispeceratul poliției locale din Ferentari 72, despre care Florea zicea recent că l-a amenajat, nu pare să funcționeze noaptea 🙂

  • hm

    dac-aș ști…
    (doar că nu mi-am mai văzut strada măturată duminica, ca pîn-acum ceva vreme)

  • Ando

    De fapt, toţi (mă refer la primari)sunt în aşteptarea alegerilor parlamentare din toamnă.Funcţie de rezultatul acestora, iau -sau nu- vânt în pânze…Până atunci, prin diverse manevre, încearcă să-şi consolideze poziţia în instituţie, îşi aduc oamenii lor pe funcţii cheie, văd cum pot să manipuleze consilierii locali etc, etc.
    Totul trebuie făcut cu grijă şi delicateţe pt. că există şi ameninţarea cu DNA.
    Cu faptele pentru cetăţeni, mai uşor…Cel puţin, aşa se vede “de afară”.

  • Au început deja faptele: Firea tocmai a dat 15 milioane la Catedrala Mântuirii Banului (normal, dacă vrei ca popa să-ţi spună la slujbă ,,Votaţi cu PSD” trebuie să cotizezi), Betoniţă îşi vede nestingherit de distrugerea spaţiilor verzi din sectorul 3. Te aşteptai la altceva?

  • hm

    Ei, să-i întrebăm pe oamenii din 3 ce părere au cu adevărat de prestația lui Robert, și după aia să vorbim.

  • Cristian Ioan

    Cornele, OAMENII din sectorul trei cereau inca din toamna lui 2014 demisia lui Betonitza!
    desigru, adeptii lui Ilcii au alte opinii!

    Admir rabdarea ta “aștept faptele alea”. in vreme ce noi, “grămezile de pricepuți”, indraznim sa criticam aberatiile prolificei stiriste a Varanului!

  • hm

    … păi de ce l-au mai votat atunci???? Nu cumva… pentru că LE PLACE?

  • Filip

    Alea 15 milioane reprezintă cam 0.3% din bugetul anual al PMB. Chiar nu văd de ce ne pierdem timpul cu ele. Restul de 99.7% sunt toate ok și trăim într-o utopie de oraș?

    Nu stau în S3, dar am citit relatarea unui reprezentant optar.ro pe tema Negoiță: http://adevarul.ro/news/eveniment/am-discutat-3-administratii-dinbucuresti-intr-o-singura-zi-1_57991de95ab6550cb841b600/index.html

    Omul pare să comunice destul de bine și să răspundă repede la cererile publicului. Problema e că răspunde *prea* repede, ocolind birocrația și legea. Pe moment este și el ocolit de lege, ce să zic :))
    E și problema noastră aici, de multe ori vrem ca legea să ni se aplice doar dacă nu ne dezavantajează.

  • Da, or fi 0,3%, dar nu sunt singurii bani aruncaţi de autorităţile noastre. Plus că şi-ar fi putut găsi alte utilizări, nu? De ce nu spre transportul în comun? Spre străzi (deja se fac 4 ani de când ocolesc zilnic aceeaşi groapă de pe Str. Braşov)? Poate spre spitale? Şcoli? Sau, dacă tot vrem biserici, de ce nu pentru consolidarea unei biserici monument istoric?

    Primarii ăia din articolul lui Marian Ivan au făcut ce face orice primar… au zis că da, se rezolvă, facem, dregem… peste un an de zile o să îi vezi cu scuze, că ba nu au avut bani, ba nu i-a lăsat consiliul local, ba au angajat specialişti şi ăia le-au zis altfel ş.a.m.d.. Punem pariu că nu se va schimba nimic în bine peste 4 ani? Şi dacă nu se schimbă legea electorală, primarii actuali or să plece numai când i-o lua DNA-ul sau Doamna cu coasa.

  • Cristian Ioan

    Dr2005 are dreptate!
    Chiar daca sunt numai 0,3%, este vorba de banii nostri!
    Pentru spitale nu ar fi fost de ajuns, si oricum problema cea mai grava este cu DOCTORII, pleaca medicii in staintate si chiar spitalele existente raman fara …
    Sunt monumente istorice inca in suferinta!
    Fierea a dat bani si pentru manastirea Antim, erau cu adevarat necesari, dar mai sunt multe nevoi.
    la noi, la biserica ce dateaza de la 1774, a fost curatat pictura. Pentru prima data dupa mai bine de o suta de ani, se vede pictura originala, scoasa de sub stratul negru de depuneri. Dar banii s-au terminat pe ultima suta de metri, de patru ani stam cu schele in fata altarului, restauraea s-a oprit.
    Domnului POATE ca ii plac “spatiile mici si lemnul”, insa Gabitza sigur prefera spatiile si constuctiile MARI, unde pot sa o vada la TV milioane de oameni, cand va tai panglica la inaugurare …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>