despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la Amzei

… nu-mi aduc aminte de cînd durează povestea cu modernizarea acestei pieţe. Să tot fi început pe vremea cînd primar la Sectorul 1 era George Pădure; naiba ştie! Ei, uite că acum – cică! – Piaţa Amzei s-a inaugurat pe bune; e gata – oficial gata.

Trecui de-o văzui; de faină-i faină, ce să zic; am văzut clădiri de birouri mai urîte, ca să zic aşa. Da-i păcat; că după atîta osteneală, în faţa pieţei zac tarabele cu dulciuri coclite de la Budapesta, cu pastramă de la Sibiu, cu sarmale de la Maramureş, cu „must“ la 10 lei kilul, cu haine de muşama de piele. Deh! … bogăţiile toamnei.

8 comments to la Amzei

 • florin

  Nu mai fusesem de mult in Amzei,asa ca prin mai m-am gandit sa dau o tura prin piatza.Ma asteptam sa vad lume multa,tarabe,poteci printre sacii cu produse,aglomeratie…Cand colo,o constructie monobloc,plina de sticla cu aspect de sediu de transnationala ce vrea sa epateze cu orice pretz.Nimeni inauntru,doar pe afara eternele tarabe cu flori.Lume ioc si o atmosfera de sfarsit de lume.Dupa parerea mea au reusit sa strice una din zonele emblematice ale comertului bucurestean dar,din moment ce totul este facut dupa standarde europene,trebuie sa ne bucuram ca incepem sa ne aliniem(parca am mai facut-o odata)lumii civilizate.

 • hm

  doar să ni se spună la ce să ne aliniem, că de-abia aşteptăm s-o facem. Povestea vieţii noastre.

 • Ando

  Bine că i-au dat drumul !

 • Freesys

  Mergeam cu ai mei la Amzei inainte de 89, piata era mult mai mare decat acum, era foarte bine aprovizionata la preturi normale. La putin timp dupa revolutie, intrucat in zona s-au deschis si primele autoserviri capitaliste piata s-a transformat usor usor intr-una de lux. Pe luxul asta a mizat si PS1, intrucat piata e data in administrare unui privat, numai ca intre timp cirese, capsuni si icre negre gasesti oricand la orice hypermarket. Lucrez de cateva luni in zona iar atmosfera din piata o asociez cu atmosfera din magazinele de pe Victoria Socialismului din primavara lui ’90.Weekendul trecut a fost o atmosfera mai animata deoarece s-a organizat un targ de toamna si era populara data la maxim.

 • hm

  Păi bine că are 5-6 florării una lîngă alta. N-o să-şi revină în veci, piaţa asta.

 • Ando

  @Freesys:măcar aici am gasit…DS-ul 🙂
  Mulţumesc!

 • Ando

  Dragos B:foarte mişto link-ul! Trec mai rar prin Amzei, dar se pare că,din păcate, se cam confirmă pesimismul cu care am scris anul trecut despre cum ne bătem joc de zonele cu tradiţie comercială autentică ale Bucureşti-ului :

  https://www.simplybucharest.ro/?p=13891

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>