despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Erată (sau de ce nu trebuie sa fii… optimist idealist)

foto-cap-articol_casa-bazaltin

scris de Ando

Ceea ce anunţam, prin februarie, cu (prea) mult optimism, s-a dovedit, din păcate, un foc de paie.

Nu ştiu din ce motive, clădirea Bazaltin – pentru că despre ea este vorba-  fusese atunci înfăşurată în schele şi prelate de protecţie şi, ca tot omul, bănuiam că vor începe ceva lucrări de reabilitare.

N-a fost aşa! Intre timp, s-au dat jos schelele şi prelatele, iar actualmente clădirea din Piaţa Charles de Gaulle îşi “etalează” din nou imaginea tristă de schelet urban. E înconjurată de un gard oribil din tablă şi, culmea, are şi paznic care însă nu ştiu ce mai păzeşte pentru că deja s-a furat ca în codru: ”… ușa blocului și toate ferestrele, de la parter până la ultimul etaj, au fost smulse cu tot cu tâmplărie și geamuri. Au fost furate și lifturile, pardoseala și chiar și cărămizile din pereți.”

Iar dacă ne uităm la soarta majorităţii clădirilor din serialul nostru cu case căzute, mai mult ca sigur că şi peste mulţi ani vom admira această clădire doar din fotografiile publicate de LIFE Picture Collection acum… 76 de ani!

1940_foto-life 1940_captura-life

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>