despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 131 – Str. Vasile Lascăr 54 și 56 A

Cîtă decădere se poate strînge pe-o bucată de stradă! Ne aflăm pe Vasile Lascăr, între Masaryk și Maria Rosetti… Urît e pe-aici. S-o spunem drept, găsim destulă – și prea multă! – mizerie și-n restul acestei străzi lungi, foarte lungi (unește Piața Rosetti de Șoseaua Ștefan cel Mare!) Dar unde ne-oprim azi, chiar e urît. Uite blocul ăsta de la 56A, cum stă hîd, cu geamurile oarbe! Sau casa vecină, în care a ființat una din primele terase bucureștene (parcă Felix îi zicea!) În partea stîngă-i o proprietate a cărei demolare s-a petrecut cu mulți ani în urmă deja și-n spate s-a construit ditai blocul. Mai e loc de ridicat și altele. Odată ce dispar clădirile astea de la stradă… știți voi ce-o să fie!

Ce e vizavi – în episodul viitor.

mai multe despre Case căzute

11 comments to Case căzute 131 – Str. Vasile Lascăr 54 și 56 A

 • Ando

  Intr-o curte de vizavi, am găsit, zăcând Corsair-ul :

  https://www.simplybucharest.ro/?p=35828

  Deci, tot răul spre… bine! 🙂

 • hm

  e și acum acolo, săracu’

 • In urma cu multi ani, cand inca erau in stare rezonabila, ma contactasera unii sa le fac studii de justificare a demolarii cladirilor astora. Am refuzat atunci.
  Ce jeguri, au furat si usile si grilajele metalice, pana si literele care compuneau numele arhitectului Niga junior … ce tara de cacat …

 • hm

  țară de căcat, noroc că-i locuită!

 • Am vazut ceva interesant chiar in stanga acestor cladiri! Am sa merg maine sa le vizitez si le voi face cateva poze!
  Interesanta postare! 🙂

 • Ando

  @Raul:Ne ţii şi pe noi la curent cu ce-ai găsit?
  e-mail: simplybucharest@outlook.com

  • Scuza-ma ca nu am mai raspuns dar nu am vazut ca mi-ai scris! Crede-ma ca de cateva saptamani caut acest site pentru ca nu l-am memorat de prima oara cand am intrat pe el. Acum in sfarsit l-am gasit! In acea cladire am fost de 3 ori in ultimele 3 saptamani si am remarcat de prima data ca era o mizerie foarte mare la intrare. Am urcat la etaj eu gandindu-ma ca dau de un “Proprietar” dar nu era nimeni. Am gasit spre surprinderea mea la ultimul etaj 2 saltele, o canapea veche si niste scaunele de lemn. Nu am stat foarte mult acolo pentru ca ne-am gandit ca trebuie sa se intoarca cel care a adus saltelele acolo. Ne-am intors dupa 2 saptamani curiosi: poate au facut ceva. Si am gasit la intrare, bagata prin acea plasa de fier, niste folii pe care nu am citit ce scrie. Pareau a fi rupte deja dar cand sa intram am vazut ca toata mizeria de la intrare pana la scari nu mai era. Cineva a fost sigur acolo si a curatat la parter toate caramizile, pungile si restul gunoaielor. Parea alta casa cand am intrat. Am fost mirati asa ca am fost mai sus. Mai sus nu era nimic schimbat insa la ultimul etaj erau saltelele si canapeaua asezate mai frumos. Erau puse pe balconul care vede in curtea acelei case. Era canapeaua,cele 3 scaune in lateral si in fata iar in mijloc masuta. Ce am vazut mai ciudat era un calut de plastic pentru copii care nu parea foarte vechi. A 3-a oara am trecut si prin spate dar nu era nimic.

 • Ando

  @Raul: Mulţumim pentru detaliile trimise.Eu,unul,n-am curaj să mă aventurez in interiorul acestor clădiri 🙁 Din câte se vede in imagini, bloculeţul este de vânzare, deci exista, totuşi, un proprietar.
  Tranzacţia fiind “în aşteptare”, nu este exclusă o înţelegere
  făcută cu un anumit gen de persoane care să se adăposteasca acolo pâna la vânzarea clădirii.E un gen de înţelegere dubioasă de care am mai auzit.Se fac tot felul de şmecherii cu aceste clădiri.

 • Cris

  Blocul a fost recuperat aproape distrus si pentru a fi restaurat necesita o investitie peste puterile celor care s-au luptat zeci de ani sa le ia inapoi. Toti acei ani de lupta au costat familiile o avere si sanatate. Cei care au cumparat s-au angajat sa restaureze macar blocul dar din cate stiu au dat faliment. Cine a cumparat acum ambele locuri a ras tot! Pacat!

 • Cris

  Din pacate realitatea este alta. Casele au fost nationalizate bagati cu forta chiriasi care au distrus tot. Proprietarii de drept au incercat peste 20 de ani sa recupereze casele. Au recuperat niste ruine. Casa cu Felix bar a fost arsa de fostii chiriasi ca razbunare ca au fost scosi din ea desi li se oferisera o alta locuinta. Blocul a fost recuperat aproape distrus si pentru a fi restaurat necesita o investitie peste puterile celor care s-au luptat zeci de ani sa le ia inapoi. Toti acei ani de lupta au costat familiile o avere si sanatate. Cei care au cumparat s-au angajat sa restaureze macar blocul dar din cate stiu au dat faliment. Cine a cumparat acum ambele locuri a ras tot! Pacat!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>