despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Carte: la metru sau la kil?

Sa zicem ca-ti iei o biblioteca noua, pe bej si vrei si niste carti noi pentru ea – cum e cel mai bine sa le cumperi? Colectia Adevarul ocupa cam un sfert din orice librarie: poti cumpara un metru liniar de Sven Hassel, un six-pack de clasici rusi (arata ca un bax de cutii de bere si are si toarta; cultura n-a fost niciodata mai accesibila… pe scari) sau un portbagaj intreg cu Winnetou; ar trebui sa se vinda direct la Praktiker!

Lasind asta la o parte, ati mai trecut recent printr-o librarie, sa zicem Diverta? Felul in care aseaza cartile e demential – autorii, in ordine alfabetica! Libraria nu e biblioteca publica; te duci sa cauti un SF – vrei sa-l gasesti la standul de SF; asa, Asimov e-ntr-un colt, linga Alecsandri! (pe de alta parte Sandra Brown sade linga Coelho si vad ca se impaca bine!). De ce nu se pun si la Carrefour in raft produsele alfabetic? Vrei deodorant? il gasesti linga DVD-playere si dovlecei!

Apoi, cartile nu sint conserve, nici cartofi, nici parizer – de ce trebuie sa lipesti o ditamai eticheta pe spatele lor cind la vinzi? Nu se poate pune pretul mai discret, sa zicem pe coperta a treia?

Si inca ceva… stergeti de praf cartile din cind in cind in raft! Sau macar puneti niste chiuvete in librarii!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>