despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Trezim copiii

Cerşetorii folosesc fel de fel de tertipuri ca să ne impresioneze. Exhibă sau simulează o infirmitate, ne bagă sub nas mizeria şi sărăcia lor, ne trag de mînecă arătîndu-ne copiii care le mor de foame.

Reţineţi: cerşetorii exploatează bebeluşii şi copiii.

Cerşetorii sedează şi droghează bebeluşii. Dacă nu ştiaţi, aflaţi acum!

De ce fac cerşetorii asta? Pentru că e mai uşor pentru ei. Pentru că e mai uşor să stai în braţe cu un bebeluş care e cuminte şi doarme.

Verificaţi şi voi. De cîte ori vedeţi un cerşetor cu un bebeluş în braţe, bebeluşul e ori adormit, ori ciudat de cuminte.

Practic, sedarea bebeluşilor e aproape imposibil de dovedit. N-are rost să o lungim şi să explicăm de ce: este un amestec de nepăsare şi de neimplicare. Statul nu vrea să se ocupe prea mult de mizeria asta – ar însemna că trebuie să ia bebeluşii aceştia în grija sa, să condamne părinţii, să cheltuiască bani, timp, resurse; şi Statului nu-i place să cheltuiască.

Ce vreau eu? – de fiecare data cînd vedem un cerşetor care îşi exploatează copilul, să anunţăm telefonic şi în scris Direcţia de sector a protecţiei copilului.

Ca să se ştie, ca să se strîngă tot mai multe sesizări şi ca – la un moment dat, cînd în bilanţul anual vor fi prea multe astfel de cazuri – să se facă ceva. Ce să se facă? – orice! Măcar să fie goniţi, cerşetorii, să nu fie lăsaţi să exploateze copiii – dacă mai mult nu se poate!

Nu e greu! Dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş dormind în braţe faceţi repede o poză; cu mobilul, cum o fi.

Nu vă asumaţi riscuri – faceţi poza doar dacă vă simţiţi în siguranţă. Dacă nu, lăsaţi-o pe altcîndva.

Nu contează dacă avem mai multe poze cu aceiaşi cerşetori; cu atît mai bine – vom putea dovedi că activitatea lor e sistematică şi continuată.

Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi/sau la Direcţiile de sector.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

Vă rog în continuare să nu daţi niciodată bani cerşetorilor. Vă rog în continuare să nu vă pese de viaţa omenească în mod selectiv: copilaşii aceştia nu sînt condamnaţi doar pentru că sînt săraci şi exploataţi.

Vă mulţumesc. Din fotografiile de mai jos, aproape jumătate sînt de la voi.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>