despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: scrisorica Sfîntului Anton

Ce m-am bucurat luni, găsind pe site-ul Antenei 3 un articol despre cerşetorii care sedează copiii cu care cerşesc! M-am apucat să-l citesc cu gura caldă şi m-a încurajat că cita şi un blog; mi-am zis: „iată, mai sînt şi alţii care se ocupă de puii de om!“.

Pe măsură ce citeam articolul, ceva începea să pută. Mai citisem cuvintele astea, îmi erau cunoscute; povestea era veche. M-am dus pe linkul sugerat de Antena 3; însă articolul de pe acel blog lipsea; fusese scos:

De ce să nu mai fie acel articol acolo? Poate pentru că acest articol e un soi de scrisoare a Sfîntului Anton; circulă pe internet de nu ştiu cînd şi nu-ţi mai poţi da seama de cînd şi de unde a apărut.

Iată-l, datat februarie 2013 – înainte de a fi fost publicat pe blogul românesc în martie:

 

… articolul circulă în toată lumea. În India l-am găsit pe vreo cinci bloguri, doar aşa, la o primă căutare. A apărut şi-n lituaniană; iar un „jurnalist bosniac“ a descoperit şi el aceeaşi apă caldă, apoi…

  

M-am bucurat degeaba. Copiii abuzaţi de cerşetori rămîn un subiect serios neinteresant; mai prejos decît căţeii abandonaţi, cu siguranţă. Presa preia subiectul cerşetoriei cam de două ori pe an; cînd, în preajma sărbătorilor mai mari se scrie despre cît cîştigă un cerşetor.

E vina presei? E, cînd preia dude şi scrisorele emoţionante şi le prezintă drept fapte, în loc să iasă două zile pe teren şi să documenteze un caz – unul singur!  – de exploatare de copiii!

Sedarea copiiilor e un fapt, dar publicarea de astfel de prostioare e o batjocură.

În rest…

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilulAr fi grozav dacă aţi sesiza direct situaţia la Protecţia Copilului (ca să fie cît mai multe reclamaţii de la oameni diferiţi) dar, dacă nu vreţi asta, trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>