despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din nou despre Mic.ro

… de data asta citîndu-l însuşi pe D. Patriciu, intervievat de revista internă a grupului pe care-l conduce (vai, ce-mi plac chestiile astea); interviul este preluat de aici.

Avem un model experimental care începe încet-încet să funcţioneze, spune Dinu Patriciu despre distribuţia ziarelor. În centrul acestui model experimental este reţeaua de prăvălii Mic.ro, de unde ziarele vor fi distribuite cu bicicleta sau cu scuterul. “Presa nu se vinde la chioşc”, spune el.

“Avem un model experimental care începe încet-încet să funcţioneze. Încercăm să creăm sinergii cu o altă companie din grup, MIC.RO, care are nişte prăvălii. Cei care le gestionează se numesc băcani, care au băieţi de prăvălie şi ucenici. Băiatul de prăvălie pe vremuri era cel care ducea clientului marfa acasă. Cu sacoşa. Acelaşi lucru se va întâmpla şi acum, cu menţiunea că sacoşa va fi înlocuită de bicicletă sau de scuter.”

“Tot în trecut, băcanii vindeau pe caiet, adică pe datorie. Azi metoda se poate menţine. Înlocuim caietul cu computerul şi atunci vindem pe datorie de la ziare până la iaurturi. Dar i le duci dimineaţa, la şapte, acasă. Laptele, pâinea şi ziarul. Aşa poţi să creşti numărul de abonaţi. Altfel, tirajele ziarelor nu au cum să crească.”

Deci. Băiatul de prăvălie de la Mic.ro o să-mi aducă laptele, pîinea şi ziarul la 7 dimineaţa. Acasă.

Cui foloseşte asta?

Este laptele mai proaspăt pasteurizat la 7 dimineaţa? Este pîinea de aseară mai caldă la prima oră-n faţa uşii?

Ideea nu-i complet aiurea, nu. Este o piaţă pentru aşa ceva, trebuie să fie. Dar oamenii care ar vrea să le fie aduse tîrguielile la uşă sînt puţini.

Bătrînii? Sînt greu de convins, şi-n plus, bătrînii ar merge 20 de staţii cu tramvaiul pînă la un cuptor de pîine mai ieftin. Şi au ei bani de ziar?

Mamele cu copii mici? Ar putea fi interesate, dar dacă băiatul de prăvălie vine mai devreme şi trezeşte bebeluşul? Dar dacă întîrzie şi trebuie să-l aştepte prea mult?

Cei cu bani, fără timp şi comozi? Ăştia sînt mai zgîrciţi decît oricine; preferă să-şi umple portbagajul în Selgros decît să fie nevoiţi să dea zece-mii bacşiş băiatului de prăvălie.

Şi  – nu în ultimul rînd – poţi să te încrezi în băiatul de prăvălie, de unde ştii că nu trage cu ochiul la ce-ai tu prin casă?

Deci poate face Mic.ro asta?

Nu – deocamdată. Nu-i deajuns de flexibil. La magazinul din colţ poţi să iei deja pe caiet. La magazinul din colţ poţi să ai pusă deoparte sacoşa cu pîine şi lapte în fiecare seară – doar s-o iei acasă.

În plus, obiceiurile clientului s-au schimbat: el cumpără seara, cînd vine de la serviciu. Cine are seara pîine caldă, carne, mezeluri şi fructe proaspete – ăla vinde de rupe.

De ce ne agităm atît cu Mic.ro?

Pentru că e o idee bună. Pentru că orice iniţiativă care aduce comerţ civilizat, concurenţă şi un război al preţurilor trebuie lăudată.

Şi pentru că Mic.ro va creşte, va deveni tot mai important, va fi locul de unde vom cumpăra multe chestii. Asta e un fapt sigur.

Mic.ro trebuie să mai experimenteze, să se aşeze, să se plieze pe cerinţele fiecărei zone în parte.

Asta-i treaba cu Mic.ro.

lista magazinelor Mic.ro

6 comments to din nou despre Mic.ro

 • Freesys

  ASTEPT CU INTERES O HARTA A MAGAZINELOR !!! Cat despre mafiotul D.Patriciu sper sa fie intervievat saptamanal timp de 10-15 ani si de catre revista internă a Penitenciarului Jilava.

 • hm

  încerc să rezolv pentru început prima parte 🙂

 • Dan

  Azi am coborat din 117 la Chirigii si in drum spre casa am trecut pe langa magazinul acela mic de mezeluri de langa intrarea in asa-zisul engros; am zis ca au trecut macar 5 ani de cand nu am mai cumparat carnuri de la un magazin de cartier – mai mult de toxiinfectie ce se poate intampla? In final am mancat pentru prima data in acesti ani… carne 😀 Ca sambata am cumparat punguta vidata din hypermarket si luni a cunoscut tomberonul; mda. Uite asta e o nisa pe care poate sa intre mic dot ro.

 • Freesys

  yessss!!! am vazut si eu primul magazin mic.ro pe Foisor colt cu Zizin !

 • hm

  Ehei, deocamdată Mic.ro lucrează cu METRO… ar fi o idee să se combine cu vreun producător bun-bun de mezeluri, ca Sergiana…

 • sanda

  crede-ti ca o sa reziste acest lant de magazine ? stie cineva cum merg vanzarile ? CA NU PREA AM VAZUT CLIENTI? as dori sa ma angajez si eu dar nu vreau sa -o dau in bara. daca poate sa i-mi spuna si mie cineva cum este, cu multumiri.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>