despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

chifle de la realitatea

ţineţi-vă răsuflarea! ţineţi-vă chiloţii! realitatea iar dă o ştire!

Bucureştiul rămâne fără sectoare şi înghite comunele limitrofe

Bucureştiul va avea în curând o nouă organizare administrativă, două proiecte de lege aşteptând girul Parlamentului pentru a schimba radical capitala României. Sectoarele vor fi înlocuite cu districte, localităţile din Ilfov vor face parte din Bucureşti, iar viitorul megalopolis va avea, ca marile capitale europene, un city manager.

acum, ar trebui să facem cîteva mici corecturi – cum ar fi…

Bucureştiul poate o să rămână cîndva fără sectoare şi va înghite odată, la un moment dat, comunele limitrofe

Ah, dar asta nu mai e o ştire, nu? Aşa că puteţi foarte bine să uitaţi c-aţi citit-o.

Eu n-am putut – pentru că se pare că asta e treaba mea: să vînez, să explic şi să corectez toate tîmpeniile care se scriu în presă despre oraşul nostru.

… cît despre subiect în sine: da! – sînt pentru desfiinţarea sectoarelor; da! – sînt pentru zona metropolitană.

9 comments to chifle de la realitatea

  • Vor fi sectoare in continuare. Ca le zice districte, ca le zice raioane, tot aia e. Vezi Raportul Comisiei Prezidentiale cu propunerile de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii si a Capitalei.

    Oricum, trebuie facut referendum, nu se poate lua asa o decizie pur si simlu. Ar fi prea autocratic.

  • V

    Suntem la capitolul corecturi asa imi permit cu, scuzele de rigoare in caz ca sunt off-topic, sa fac pe nazistul gramatico-ortografic. Corect e “Bucureştii” nu “Bucureştiul” si â nu î in interiorul cuvintelor.

  • hm

    Am explicat de ce voi folosi mereu forma Bucureştiul – aici.
    Cît despre î din i… îmi place mai mult aşa!

  • Grafia cu “sint” este optiunea oricarei persoane. Cred ca autorul si-a dat deja BAC-ul, asa ca nu mai e in pericol sa-i fie scazuta nota :))

    Eu personal prefer grafia cu “sunt” si nu exista argument sa ma faca sa renunt la ea.

  • hm

    Bine, dacă-i p’aşa, mie-mi place cu ‘îs’ 🙂

  • daca e pe corecturi atunci cred ca e “va inghiti” si nu “va inghite” 🙂
    e totusi ingrijorator parcursul asta. nu m-am uitat cu atentie in proiectele alea dar cred ca trebuie sa ma astept, ca de obicei, la goana dupa o forma golita de fond. stirea zice de “city manager”, de “megalopolis” si uite asa o sa discutam injurul termenilor dar o sa uitam care e de fapt necesitatea unei astfel de “reforme” …
    asa cum e chestiunea pusa acum cred ca e vorba doar despre cine controleaza banii si nu de bunastarea noastra. cand au fost create sectoarele, pe fondul anterior al impartirii orasului in zone cu culori diferite pe harta trebuie sa fi fost o ratiune in spate. marturisec ca nu stiu exact povestea acestei impartiri administrative initiale. chiar daca Raiden a facut odata un articol cu primariile vechi de sector. as fi foarte reticent cu aceste proiecte administrative de azi! chiar daca si eu cred ca ar trebui o lege speciala a capitalei si o interrelationare cu vechile “comune suburbane” azi localitati cu titlul de oras obtinut in mod nemeritat.

  • Deci esti undeva la mijloc 🙂

  • hm

    mie nu-mi place puterea pe care-o au acum sectoarele. Nu-i normal s-ajungi să ai un nivel de trai diferit de la un sector la altul, să ai reguli publice diferite!
    Cît despre Zona Metropolitană, oamenii din Ilfov lucrează în Bucureşti, oamenii din Bucureşti lucrează în Ilfov, e aiurea să-i desparţi pe criterii administrative.

  • grettel

    pe mine nu ma deranjeaza ca unii dintr`un sector traiesc mai bine ca altii din altul….totul tine de cum sunt gospodariti…de primarul (ales) cu mintea…nu pt ca le`a dat 3 telefoane gratis si un concert in capmania electorala…ah…si o sacosa cu faina si ulei.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>