despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nimic—

… deci, a trecut un an de cînd funcționează noile administrații locale alese. Ne uităm nu doar la Primăria cea mare, dar și la cele mici – de sector.

Mici, sînt toate: meschine, nepricepute, neinspirate – și așa mai departe…

Într-un an ai răgaz să te uiți cu atenție și să-ți dai seama cum merg lucrurile – acolo unde merg.

… și nu merg.

Sectorul 1 „merge” din inerție, ajutat de bogăția sa; în rest n-am văzut nimic în plus; ba chiar lucruri bune au dispărut. În Sectorul 2 a rămas „stilul” lui Onțanu. În 3, Negoiță rulează mai încet – dar tot cam în aceeași manieră; măcar păstrînd funcțional și curat ceea ce-i deja făcut. Băluță – în 4 – se visează un nou Piedone, încărcînd spațiul public. Cei din Sectorul 5 încă n-au nici un semn vizibil că ceva va merge bine. Iar în 6… cred că ne-am obișnuit că nici în 6 nu se petrece nimic.

Trist! Vezi că – după un an – nu doar că în cel mai bun caz fiecare administrație funcționează pe liniile lăsate moștenire de cea de dinainte: aceleași abordări, aceleași festivaluri, aceleași lipsuri: nimic nou, inovator, nimic altceva în folosul așteptărilor cetățenești!

Iar asta-i valabil, desigur, și primăriei generale, unde – în afară de hei-rupuri sincopate – nimic nu merge susținut, șnur, predictibil.

Pe scurt – că n-are rost să batem cîmpii degeaba! – cam așa stă treaba după un an.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>