despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

deasupra tuturor

Acu’ vreo săptămînă doamna Primar și-a dat cu părerea că o soluție bună pentru legătura cu orășelul științei – Măgurele – ar fi un monorail. Treaba ei; treaba mea e să fiu atent la lucrurile grave, serioase și ascunse. La datu’ cu părerea mă distrez.

Știți: îmi plac ideile mari, îndrăznețe și făloase… dar înc-o soluție de transport în Capitală, a cincea? Cam mult: avem deja metrou, tramvai, troleu și autobuz.

Uneori, însă, și aiureala are-o parte bună: ne face să-ne aducem aminte că noi nu batem cîmpii. Dimpotrivă!

A fost odată ca niciodată o idee de zile mari: Adrian Crăciunescu, Andrei Popescu și cu mine ne-am gîndit care-ar fi cea mai bună soluție pentru transportul public din Drumul Taberei. Se-ntîmpla cu șapte ani în urmă.

Propunerea mea mergea pe ideea tramvaiului ce-ar dubla metroul (ce se construiește încă) pe ruta Ghencea–13 Septembrie–Unirii. Popescu a detaliat-o de minune. Propunerea lui Adrian renunța la metrou în favoarea unui monorail – și din nou Popescu  i-a dat viață.

Am făcut lucruri bune.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>