despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

1968 – adunate din presa vremii

de Ando și HM

Să mai coborîm în timp – iată-ne acum în 1968. Adică juma’ de secol a trecut de la lucrurile astea. În iunie aflam de primul BAC-111 care intra-n flota noastră aeriană (pe lîngă Tarom, mai operau și „Liniile Aeriene Române”- L.A.R. – spre cîteva țări unde din cauza unor neînțelegeri ori conflicte era dificil să zboare Taromul). Dup-o vreme ne-am apucat și noi să fabricăm avioane de-astea, și le-am botezat – firește! – Rombac.

 

La vremea ceea, orice avion n-avea unde altundeva s-aterizeze decît la Băneasa. Așa că se construia aeroportul de la Otopeni!

… și – mînă-n mînă cu transportul aerian venea, firește, turismul. România se deschidea, nu? Așa că se puneau bazele construirii viitorului hotel Intercontinental.

În alte știri, cum s-ar zice, aflăm de difuzarea unui serial TV – „Cosmin, fiul zimbrului”, de moartea lui Gagarin (pe 27 martie) dar și… ce mărfuri din import veneau spre vînzare tot în martie 1968: halva din Bulgaria, smochine, măsline și citrice din Grecia, stafide din Turcia, arahide și ceai din China și Anglia; mai veneau orez, conserve; băuturi din Franța și Italia; tergal din Spania (încă nu ne-apucasem să producem textile „de plastic”) și sibir cehesc (ăsta era un soi de molton). Să nu uităm că ne aflăm în plin avînt comercial al mandatarilor.

 

Iar pentru pasionații de autovehicule, găsim o poză cu splendidul minibuz TV-71, proaspăt relansat. Era o frumusețe, deja industria de autobuze prinsese oleacă de încredere.

2 comments to 1968 – adunate din presa vremii

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>