Dragii moșului, nu-i așa c-am uitat ce bunătăți se făceau la cofetărie odinioară – cu pricepere și rafinament?
Ia să citim, dintr-o reclamă a cofetăriei „Scala” de acum fix juma’ de veac, cam după ce ne lingeam deștele:
Parfeuri, casate, bomboane fine, rulouri cu cremă, ștrudele și trigoane cu brînză de vacă, ștrudele cu caise, plăcinte cu mere, torte cu cremă de nuci (Alcază), pateuri cu brînză și cu carne, batons salés, langues de chat, mille feuilles, pai parmezan, pișcoturi, fursecuri, vol au vent (de umplut cu ciuperci), scoici, coji indiene, coji meringue, tarte linzer, blaturi de tort, țigarete, frișcă…
Cofetăria, deschisă pînă la miezul nopții.
Mamăăă, câtă îngheţată am halit aici, înainte de cutremur! Odată chiar, una din fetele care serveau(era mai nouă şi nu ne ştia), la al treilea sau al patrulea rând de comenzi, ne-a întrebat îngrijorată: Da’ n-o să vă fie rău de la atâta îngheţată?
Ar fi fost interesant de vazut cum arata oferta sau reclama cofetariei chiar inainte de 1989 …
@Cristian Ioan: “Boala” mea fiind îngheţata, am mai fost de câteva ori şi la “Scala” cea nouă, deschisă la parterul blocului care s-a construit aici, după cutremur.Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar parcă nu mai era ca înainte. Drept pentru care am schimbat “sediul” la cofetăria de pe Calea Victoriei, de vizavi de fostul hotel Bucureşti…nu mai ştiu cum se numea.
https://www.google.com/maps/@44.4412327,26.0950435,3a,43.4y,3.29h,99.23t/data=!3m9!1e1!3m7!1s7SVdz_7KZZEkWFG4lEyP4g!2e0!7i13312!8i6656!9m2!1b1!2i23
Aici, făceau un profiterol grozav!Se stătea, adesea, la rând ca să prinzi o masă liberă.
culmea e că, după ce cîțiva ani profiterolul cam ieșise din galantarele cofetăriilor, pe la mijlocul anilor ’80 revenea chiar și-n cofetăriile de cartier
Nu chiar atât de sărac, deși ne-am închipui că penuria ar fi impus-o. Cremele pe bază de margarină erau baza.
@Ando
Cofetaria se numea Athene Palace..
Profiterol bun se mai putea manca inca, la cofetaria Hotelului Bucuresti…