despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Fornetti revine

Sînt unul dintre ăia care şi-au luat de la Fornetti. Am comentat căderea francizei; azi însă vă spun că Fornetti încearcă să-şi revină, deschizînd patiserii noi.

S-au întors în Unirii – în staţie la Manuc, şi în curînd vor deschide tocmai în Piaţa Victoriei, într-un loc cu mare vad: cum intri pe Calea Victoriei pe stînga, la semaforul la care pietonii trebuie să aştepte verdele vreo două minute – au şi pus un ditamai chioşcul acolo; ciudat cum li s-a aprobat.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

8 comments to Fornetti revine

 • Dacă s-au întors tot cu mizeriile lor obişnuite, dau colţul repede. Altminteri, ar fi o veste bună…

 • iar un coleg de-al meu tocmai ieri si-a rupt o masea intr-io pietricica dintr-un pateu de la fornetti 🙂

 • hm

  Constantin, au mai lărgit sortimentul – dar nu şi-au găsit calea încă. Prea multe experimente.
  În toamnă începuseră să mai facă şi chestii de Doamne-ajută.

  Dragoş, mă-ntreb dacă cineva a dat vreodată în judecată vreo patiserie sau brutărie de la noi; pe motiv dintr-ăsta, sau asemănător.

 • Freesys

  Si la Dristor au revenit, tot cu “aprobare” dubioasa .

 • Din cite stiam eu, Fornetti sunt francize, absolut toate. Nu prea am inteles de ce au murit in primul rind, am presupus ca a fost de vina cresterea chiriilor si niste cresteri cel putin dubioase de pret de-a lungul timpului. A fost o evolutie interesanta cu Fornetti, pentru ca in valul lor de expansiune, aproape ca au scos toate covrigariile in faliment (tin minte cu citiva ani in urma cind nu mai puteai sa gasesti un covrig decent in bucuresti), dupa aia, covrigariile care au rasarit peste tot au bagat Fornetti-urile in faliment. Mi-ar placea sa le vad revenind, dar mi-e teama ca acest nou val de mici intreprinzatori au sa ajunga mult mai repede la fundul sacului decit primii.

 • hm

  eu am o teorie legată de declinul Fornetti. Au luat-o în jos din momentul în care nu se mai găseau la ei simplele pateuri… alea care se vindeau la zece mii suta de grame.
  Se găseau fel de fel de ştrudele, de pateuri cu mere-pere, dar oamenii se obişnuiseră cu cele simple cu telemea, care ba se găseau-ba nu se găseau cînd trebuia.

  … asta şi faptul că mulţi luaseră franciza sperînd că vor vinde de mama focului, chiar dacă nu aveau vad.

 • Prin vară scoseseră nişte mini-pateuri cu telemea şi cu şuncă… mie mi-au plăcut, dar costau dublu decât cele obişnuite (din care, ca de obicei, găseai orice, numai telemea şi sărăţele nu, iar dacă erau ori erau ,,de ieri”, ori erau necoapte).
  Din cele cu şuncă dădeau gratuit prin martie – aprilie (adică luai ceva şi primeai şi 3-4 ,,mini cu şuncă” bonus ca să ,,testezi”), iar în august le-am văzut prima dată şi le-am cumpărat… din Cluj, că în Bucureşti nu prea am mai văzut Fornetti (decât chioşcul de lângă liceul Şincai), în schimb au apărut multe ,,mini-patiserii Fornetti” prin tot felul de magazinaşe dubioase (mai ales în Ilfov… de la Bucureşti la Chiajna sunt vreo 3), unde se înghesuia câte un cuptor mai mic pe unde încăpea şi făcea tanti o dată pe zi o tavă, de găseai şi la 8 seara inclusiv telemea, da’ îţi rupeai dinţii în ea.

 • Am luat si eu intr-o vineri seara niste branza ascunsa in fornetti. foarte nasoala. never ever again.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>