despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

risipite, adunate, completate

Cîteva mărunțișuri cu care ne bucurăm să completăm istoriile noastre.

Iată-l pe  actorul Ion Finteșteanu în 1956, filmînd „Citadela sfărîmată” la Dorobanți. În spate ghicim clădirea substației electrice (folosită pentru tramvaiele care încă circulau pe aici)

O imagine înspre Podul Băneasa din 1971 ne prilejuiește întîlnirea cu unul din primele exemplare de Ikarus IK-4, de-abia adus din Republica Iugoslavă. A fost printre cele mai trainice autobuze folosite vreodată în Capitală.

Infama barieră de pe Șoseaua Nordului în 1975; pe motocicletă e actorul Ovidiu Iuliu Moldovan. Troleibuzele încă puteau circula nestingherite spre depoul din Băneasa; linia ferată spre Constanța urma să fie electrificată curînd; mai apoi șoseaua urma să fie închisă.

Sîntem în anul 1955, la intersecția străziilor Schitu Măgureanu și Popa Tatu cu Știrbey Vodă. Fotografia ne arată – odată-n plus – uluitoarea nealiniere a străzii principale. Casa ce iese atît de mult în afară a dispărut ulterior:

Dintr-un fenomenal set de poze de la-nceputul anilor ’70 găsim clădirea părăsită de pe Calea Rahovei 296, de pe vremea cînd era policlincă. Interesantele geamuri de colț au fost zidite, s-a schimbat acoperișul și la intrare s-a adăugat un vestibul exterior.

Surse foto: „Studiourile Buftea” și „Cineclic” 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>