despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

așa și-așa 5 – schimbări și încercări pe strada Olimpului

Două bucăți de stradă cu ritmuri și aere diferite: într-un fel te simți între Principatele Unite și Mărășești și altfel în partea cealaltă, spre Șerban-Vodă.

Cîteva noutăți culese de pe primul segment al străzii; nu facem decît vreo doi pași și vedem că după de un deceniu de pîrloagă infectă terenul rămas în urma demolărilor a două imobile frumoase (iată-le mai jos cum arătau) s-a curățat de curînd:

Importantă, desigur, e și valorificarea terenului liber folosit ca parcare de restaurantul „Garibaldi”. Se construiește!

Cu ocazia asta, a dispărut și căsuța învecinată:

Doar cîțiva pași mai încolo, vedem transformarea unei căsuțe banale.

 

Chiorenia zidurilor de la stradă… ce să zici? A rămas.

Mai departe, o încercare și de a renova… și de a păstra. N-am prea văzut așa ceva!

 

Volumele-s la fel – nu s-a extins, nu s-a întins nimic; s-au păstrat și bietele ornamente, dar… cam atît s-a putut.

Încheiem parcursul amintind de o renovare-înălțare care a bătut pasul pe loc îndelung; de ceva vreme însă pare că se mișcă.

1 comment to așa și-așa 5 – schimbări și încercări pe strada Olimpului

  • Ando

    Frumos şi plăcut cartier. Din păcate, exceptând strada Principatele Unite, pe aproape toate celelalte (Olimpului, Muzelor, Ienăchiţă Văcărescu, Concordiei), lipsesc copacii, iar vegetaţia din curţi nu prea compensează.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>