despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Statuia Popindaului cu Barba in Dealul Mitropoliei

Daca va gindeati ca nu sint feluri de-a uriti si mai mult Dealul Mitropoliei, va inselati:

Cine-i asta? Iorga? Deceneu? Vreun patriarh? Obi-Wan Kenobi?

7 comments to Statuia Popindaului cu Barba in Dealul Mitropoliei

 • Nu, este doar o chestie ghemuita pe o treapta prinsa intr-un stalp probabil de marmura. Initial cred ca trebuia sa stea in picioare dar pe parcurs si-au dat seama ca eclipseaza statuia lui Cuza si… schimbare de proiect (glumesc).

  Se vede ca nu ai gusturi…

  P.S.: Nu am inteles niciodata de ce se aglomereaza o zona cu statui si monumente(vezi Piata Revolutiei) in timp ce multe zone duc lipsa de opere de arta.

 • Dac-as avea gusturi, as zice sa faca statuia aia-n patru labe!
  Si era o vreme cind sus in Deal era Lupoaica (cit au mai plimbat-o si pe ea…)

 • Cred ca e vorba de Serban-Voda Cantacuzino. Sper sa nu ma insel. O bataie de joc si o galagie de bani – asta reprezinta “statuia”.
  Planul este sa “remobileze” dpdv urban zona Mitropoliei. Intrebarea logica este: DE CE?
  Adica, nici Cuza n’avea ce cauta acolo, el a secularizat averile manastirilor, remember? Bine, statuia s’a amplasat acolo din insistenta presedintelui Romaniei din 2000-2004.

 • Saracu’ Serban-Voda Cantacuzino!
  In loc sa ridice statuile si GARDURILE astea, mai bine-ar fi refacut pavajul original al trotuarelor din Alee. Pavajul ala-n sine ar fi trebuit sa fie monument istoric.

 • Au schimbat si pavajul!?! Clar trebuie sa mai fac o plimbare pe acolo…

 • Inca nu… dar la halul in care a ajuns e-o chestiune de vreme; daca tot s-au apucat gospodareste de locul ala (gard-avem; statui-facem; termopane-punem; blocul Patriarhiei-renovam) de ce sa nu schimbe pavajul trotuarelor si piatra cubica de pe strada?
  … si sa ne-aducem aminte ce frumos arata pavajul ala atunci!

 • […] Balcic am găsit acest studiu de ergonomie care mi-a adus aminte de „Popândăul” din Delaul Mitropoliei. Altfel, mărturisesc cu multă sinceritate, întotdeauna am apreciat closetele turceşti în […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>