despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă (124): câteva reveniri… de bine!

scris de Ando

Remarcăm, mai întâi, pregătirea pentru o posibilă renovare a blocului de pe  Hristo Botev 15 A colţ cu Calea Moşilor. Spunem „posibilă” pentru că, deocamdată, nu am găsit niciun panou de şantier care să ne lumineze.

Pe strada Vasile Lucaci, casa de la nr. 19, pe care o compătimeam noi acum câtiva ani, a revenit la viaţă în urma unei renovări corecte, fără modificări îndoielnice… dar cu acel nefericit gard de tip „penitenciar” care îi strică mult din imagine!

Pentru că tot am trecut prin zonă, merită semnalată realizarea unui necesar sens giratoriu în mai complicata intersecţie a străzilor Matei Basarab cu Romulus şi Căuzaşi. Primarul Negoiţă nu a ratat, din păcate, prilejul de a-şi etala şi aici talentele de „peisagist”, plantând deja în rondou câţiva inutili pomişori care, odată maturizaţi şi înfrunziţi, vor fi, evident, o piedică vizuală pentru trafic.

6 comments to Din fugă (124): câteva reveniri… de bine!

 • catherine

  Ce-o fi atrocitatea aceea din rond, împrejmuită cu tablă ruginită?! E acolo de ani de zile și niciodată nu m-am lămurit ce și cum.

 • Cristian M. Ioan

  WAW!
  S-a schimbat complet peisajul, la mine acasa.
  Nu am mai fost de aproape zece ani.

  Habar nu aveam ca in “complicata intersecţie” este loc pentru un giratoriu!

  DIn pacate, vad ca nu s-a schimbat de loc situatia celor doua foste parculete: in dreapta a ramas in continuare atrocitatea de benton neterminata, iar in stanga este o parcare ..

 • Tony PAUL

  Salut !
  Hoinărind prin ”Bucureștii vechi și noi” am găsit un nume ce-mi era cunoscut. Descoperire confirmată apoi de o referire la anii petrecuți pe platforma Pipera.
  Felicitări sincere pentru bogata ta activitate legată de București ! Pasiunea e comună.
  Iată că au trecut 55 de ani de la primele noastre amintiri comune, în măgurile Branului. Am fotografii de-atunci..
  Numai bine,
  TP

  • Ando

   @Tony PAUL: Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, care, bănuiesc, că îmi sunt adresate! Da, în 1968 am fost în tabăra de la Bran şi, da, am lucrat multă vreme pe platforma Pipera. Dacă nu greşesc, deci dacă despre mine e vorba în comentariul tău şi dacă nu e cu supărare, am să cer administratorului de site adresa ta de mail şi te voi contacta…Uşor, uşor cred că începe să se ridice vălul de ceaţă şi cred că îmi revine din memeorie şi figura ta.
   O zi fumoasă!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>