despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Domnul Szasz a plecat să se odihnească!

scris de Ando

La revenirea din vacanţă, am aflat cu tristeţe despre decesul domnului Adrian Szasz, o veche cunoştinţă personală care a împins pasiunea sa pentru fotografie departe, foarte departe…

L-am cunoscut îndeaproape, el fiind tatăl unui bun coleg de facultate şi… vecini de cartier (Antim). Aşa se face că eram la curent cu ce făcea în materie de fotografie şi chiar în ţară am fost la câteva vernisaje ale expoziţiilor sale personale.

Un om delicat, de o blândeţe şi de un calm deosebite, citea ce scriam pe acest blog şi a răspuns imediat solicitării mele trimiţându-mi singurele trei fotografii din cartierul Antim pe care le salvase când a plecat în Canada.

“Foloseşte-le cum vrei “- mi-a scris.

Una a fost publicata aici şi am socotit, ca un ultim şi modest gest de mulţumire, să le punem acum şi pe celelalte două făcute tot în toamna lui 1972.

în prima apare pridvorul fostei bisericuţe Sf. Spiridon Vechi – cea din Piaţa Senatului (Naţiunilor Unite), distrusă fără nicio noimă de furia marii demolări ceauşiste:

cea de-a doua, intitulată chiar de dânsul “Cu vinuleţul”, surprinde avântul şi energia cu care doi cetăţeni duc damigeana cu preţioasa licoare, pe undeva pe cheiul Dâmboviţei:

Odihnească-se în pace!

3 comments to Domnul Szasz a plecat să se odihnească!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>