despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: un nou… Mega Image

scris de Ando

Asediul  Mega Image continuă în forţă. Aflăm că în Piaţa Gemeni (vizavi de piaţa propriu-zisă) se va deschide un nou Mega Image – mă rog, sub un alt ambalaj:” concept store”.

După cum se vede în imagini, se lucrează de zor  la finalizarea noului centru comercial. Forţa financiară îşi spune cuvântul.

18 comments to Din fugă: un nou… Mega Image

 • hm

  domle… (aud pe unii oameni zicand) Megaimaj are preturi bune… uite cate magazine au deschis… inseamna ca le merge bine, ca isi permit sa vanda ieftin.

  Hmmm… Sa fim foarte realisti. Atatea magazine noi… atatea cheltuieli, atatea investitii! Mega Image nu e si nu o sa fie un magazin ieftin! … ci de monopol.
  OK – continua aducerea comertului civilizat in toate cotloanele Bucurestiului : asta e bine!

 • mda, e la doi paşi de unde lucrez eu. acum voi avea 5 megaimajuri p-o rază de un kilometru.
  abia aştept aglomeraţia din zonă 🙁 că ăsta-i mai mare. cică are şi parcare subterană de 100 de locuri. parcarea are ieşirea chiar în staţia de tramvai…

 • Este o chestiune de nevoie si urgenta … Am un boutique in blocul de langa mien, un Mega la 2 minute de casa per pedes si un supermarket la 5 minute cu masina.
  Daca am o urgenta si cumparaturi realtiv marunte de facut in timpul saptamanii, trec pe la Mega. Daca-mi trebuie o sticla de apa, o paine, ceva simplist, ma duc la boutique.
  Daca am insa de facut aprovizionarea saptamanala ma duc la supermarket.
  Fieare cu nisa sa, cu targetul sau de cumparatori.

 • S-a deschis unul si la City Mall la parter.
  Ce sa zic, City Mall moare dar nu se preda. :))

 • hm

  l-am vazut, si ala e un megaimaj mare.
  La mine in cartier sunt acuma aproape atatea megaimajuri cate mic.ro-uri erau.

 • Mie mi se pare ciudat ca doar in Sud se extind..In Parte de NordVest nici un singur MI..Defapt in Transilvania nu prea vezi magazine de ale lor…

 • Ando

  @Radu : dacă ai puţintel timp, poţi să citeşti aici
  cum s-a “plimbat” City Mall de la unul la …acelaşi
  proprietar:

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/loviturile-imobiliare-ale-celui-mai-misterios-investitor-grec-din-romania-177149.html

 • hm

  Cotos, cred ca deocamdata e o chestiune de logistica, concentrarea pe partea asta Sud.

 • @Ando: merci. Stiam toata povestea (am niste prieteni care lucreaza prin banci si ei m-au pus la curent acum ceva timmp).
  Ce sa zic, lovitura de maestru… 🙂

 • florin

  Dom’ Nicusor nu s-a sesizat ca magazinul asta strica arhitectura zonei? Din cate stiu eu Piata Gemeni e intr-o zona de “mic Paris”.Nu il deranjeaza vizual “cubo-hala” asta sau e mai interesant sa tii in loc lucrarile la un bulevard,ce pare tot mai necesar!?

 • hm

  saracu nicusor, nici el nu poa’ sa le impiedice (salveze) pe toate 🙂

 • “Megaimaju” va deveni un monopol, dar nu unul capitalist, ci unul cvasi-socialist cum era Guban în era Împuşcatului. Adică mai de voie sau de nevoie, “megaimaju” apare precum ciuperca după ploaie, fiindcă e nevoie de el.

  Umple un gol lăsat de La Fourmi, pe care l-a înghiţit. Dacă în anii 1990-2004 supermarketul era un lux şi magazinul de cartier era pentru Dorel (exact opusul Occidentului), în prezent supermarketul nu îşi mai permite să fie “singurul loc unde găseai Bailey Whisky Cream şi Top Gear în engleză”, fiindcă astea le găseşti până şi în magazinele de staţie de benzină, ci trebuie să fie locul de unde găseşti tot ce se poate mânca sau bea, la o calitate bună (nu mizerii ca în Penny şi Cora, nu marfă ieftină la preţuri de lux ca în mic.ro) şi preţ accesibil.

  Adică aşa cum erau pantofii de la Guban în socealizmu’ multilateral dezvoltat 🙂 Sau cum era Ursuleţul de la BMW înainte de 2000. Sau cum sunt telefoanele Samsung cu Android. Sau cum erau hot hatchbackurile de la VW/Seat/Skoda înainte de 2010. Sau cum sunt de 3-4 generaţii încoace armele de foc de la CZ, până când se vor porci şi ei, ca toată lumea.

  ~Nautilus

 • hm

  ce nu a reusit Mic.ro, va reusi Mega Image – anume sa ingroape destul de bine magazinasul de cartier, cu Shop&Go peste tot; la fiecare colt de strada.

  Nu am nici o bucurie fantastica sa cumpar de la butic si nici nu vreau sa vad ca Mega Image o sa dea chix cu expansiunea sa.

  Imi plac insa multe magazine mici, de cartier. Le admir flexibilitatea si disponibilitatea de a cumpara de la producatorii care nu ajung sa “intre” in supermarketuri…
  Imi place cum magazinele mice stiu exact ce vrea, cat vrea si cand vrea clientul!
  Imi place cum incearca sa aduca doar ce e bun, dintr-un singur motiv: pentru ca daca aduc marfa proasta, nu o vand: si nu-si permit pierderi…

 • tizian

  @Nautilus: riscul nu e de deveni Guban din epoca ceausista (desi am sesizat nuanta), ci de a deveni Alimentara, dar nu cea de cartier muncitoresc ci cea de la Triumf sau Televiziune. Poate credeti sau nu, am tot intrat in mega-imaj-uri prin toate genurile de cartiere iar produsele sunt atent selectate inainte de a fi oferite spre vanzare, functie specificul cartierului: in Mosilor un gen de produse, la buza Delfinului alt gen, pe Calea Rahovei, cu totul alta marfa (mai ieftina, mai comuna). Un lucru este cert: produsele sunt de buna calitate, chiar daca sunt produse special pentru ei (brand-ul mega image).

 • Ando

  @Amiral Snagov 🙂

 • Taca Paca

  Au preturi nesimtite mai mari ca in Real, Cora etc. iar la fructe si legume chiar foarte mari desi calitatea e de tot rahatul ( insa pe toate scrie calitatea I )asta e , profita la maxim de pe urma fraerilor de Romani dar nu trebuie sa fim suparati pe ei ca nu sunt singurii….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>