despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

Iată că pe Mărășești, în locul unei bune părți a vechiului service auto…

… din capătul dinspre Pasaj tocmai a apărut…

… păi ce putea, altceva, să apară – decît un Mega Image? Ia fiți serioși!

Informația și poza recentă, de la Freesys: mulțumim mult!

3 comments to din zbor

  • PaulIP

    Megaimajuri peste sumedenii de megaimajuri!!!!!!! 🙁
    Mai venea omu’ sa repare o chiulasa sau o bucsa la masina, si acum hai sa shopinguim!!!!
    Le-ar trebui astora niste legi aspre pana la Dumnezeu! Altfel nu se mai opresc decat … cand o sa avem un megaimaj in alt megaimaj! Pariez ca in tarile lor de bastina nu au atata tupeu.
    Totusi, de voie-de nevoie, sunt si eu client megaimaj…

  • Ando

    Nu ştiu ce să zic.Cred că este şi o nouă afacere pt. că,lângă mine, pe bd.Ferdinand, tot în locul unui service auto (şi tot a lui “Rădăcini”) a apărut, foarte recent,un Mega Image.Asta,la mai puţin de 100 de metri de unul mai vechi şi tot atât de mare!!!
    Aici e fostul service:
    http://www.instantstreetview.com/2jkq33z3wcq0rz2mczprzy

  • În ţara de baştină a MegaImage-ului… Dumnezeu cu mila, magazinele sunt mici, puţine şi cu program scurt. Sunt ceva magazine ,,de proximitate”, fie ele Carrefour Market, Delhaize (care la noi e Mega Image), Billa… toate închid la ora 20 (inclusiv cele din mall-uri sau gări), sortimentul de marfă e sărac, iar centrele comerciale mari sunt (mult) în afara oraşului. Nici măcar mall-urile centrale nu au magazine deschise mai târziu de ora 20, cu excepţia unor cafenele şi restaurante (care se închid la 21…). Să te ferească Dumnezeu (sau Allah, la câţi musulmani sunt în Bruxelles) să ai nevoie de apă (că aia de la robinet e sulfuroasă), mâncare sau medicamente după ora 20 în Bruxelles sau, mai rău, duminică. Bine, kebăpăriile turceşti şi arăbeşti lucrează la foc continuu de la 7 la 22 sau chiar mai târziu, dar comerciantul belgian veritabil deschide la 8, îşi ia 2 ore pauză pe la 12 şi închide la 18, că nu vrea profit.
    Tot aşa era şi în Viena, în 2008 şi 2009… duminica mă aprovizionam doar de la un magazin turcesc şi o benzinărie, pentru că toate Bilele, Profi-urile şi Zielpunkt-urile (actuale Lidl) erau închise. În schimb, în 2010 erau toate deschise până pe la 20 – 21, inclusiv duminica… că se prinseseră că merg spre faliment în ritmul ăsta, pentru că oamenii se obişnuiseră să vină acasă de la muncă la 17 şi să mai stea la o cafea/ţigară, nu să fugă imediat la cumpărături să prindă deschis magazinul care se închidea la 18 (da, după 18 în Viena nu mai găseai nimic).

    Aşa că, oricât am înjura MegaImage-urile… vrem, nu vrem, fac parte din viaţa noastră, la fel cum fac parte şi puţinele chioşcuri non-stop rămase printre blocuri, chiar dacă cele din urmă fac o evaziune monumentală.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>