despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu cel mai mărunt lucru

Să te-ngrijești de om, ca să nu pățească necazuri și accidente, nu-i cel mai mărunt lucru; e o-ntreagă știință azi în a-i oferi echipamente, scule, mașinării care să nu-i puie viața-n primejdie.

Scările rulante-s destul de periculoase, fiindcă cei mai nesiguri pe mișcările lor ori cei prea zvăpăiați o pot păți urît.

Astăzi vă prezint o scară rulantă care, în plus, mai prezintă pericolul să-ți strivească capul ori o mînă…

Se găsește în magazinul Kaufland de la Basarab. Aici avem la parter parcarea – folositoare chestie, pe vreme friguroasă ori umedă – și la etaj magazinul propriu-zis, în care urci cu scara rulantă.

Din păcate, după cum vedeți în partea ei dreaptă, peretele ajunge periculos de aproape de capetele oamenilor. Iar dacă vreunul – din neatenție, din prostie, dintr-o mișcare nefericită – se-apleacă-nspre perete, zău că-s toate șansele să se-ntîmple o nenorocire.

Îndeobște, în asemenea situații, se amplasează înaintea peretelui un scut protector din plastic solid; e singurul loc pe care l-am întîlnit unde pericolul este ignorat în asemenea hal.

Faptul că magazinul Kaufland Basarab funcționează cu scara rulantă așa de aproape doi ani de zile și că – slavă Cerului! – nu s-a petrecut nimica grav nu e un argument; deloc.

1 comment to nu cel mai mărunt lucru

  • Filip

    Am văzut ceva similar într-un supermagazin dintr-un mare oraș vest-european și m-am mirat și eu, după ce era să dau cu capul în pragul respectiv 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>