despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă XIII

E vremea pentru harta recomandărilor noastre.

O-nsoțim, firește, cu cîteva vorbe – ce mai e nou, ce mai e bun și ce a rămas pe dinafară.

N-a fost anul restaurantelor; deși am păstrat toate recomandările de pîn-acum, cine știe cîte dintre ele o să-și revină cu adevărat? La prea multe n-am mai fost; poate pe la „Pescăruș”, la „Hard Rock Cafe” și la „Berăria Centrală”.

Au dispărut două șaormerii: „La Haleală”, care oricum n-ar mai fi apucat vreo laudă, și „Royal Kebap”; din fericire, am putut adăuga, cu inima deschisă, „Fendi” și chiar „Panorama”.

Oareșce stagnare la patiserii – s-au mulțumit să subziste. Nici cofetăriile n-au venit cu nimica nou. Am inclus însă, la capitolul lucrurilor ce pot fi luate pe stradă, pizzeriile care vînd la felie – „Treevi” și „Latin Pizza”.

Dar – ce bucurie! – avem o creștere importantă la magazine. Băcănia „János Bácsi”, măcelăria și magazinul turcesc „Ayt”, plus „La Prăvălescu” (unde-s și cele mai bune gogoși din oraș). Plus un magazin de haine numit „Ishy outlet” unde chiar găsești… altceva.

Ce să mai zic? Am luat cozonaci de milioane de la „Ayt” și „Piticot”; pizza pentru acasă e fără reproș de la „Pizza Ka”; mîncare bună de fiecare dată de la „Nussdorf”, „Story Pizza”, „Oala cu bunătăți” – după chef; în general nu pot zice că-i rău!

N-am mai actualizat harta zonelor comerciale bucureștene; e de-ajuns de multă informație pe ediția scoasă în 2020 ca să ne facem o idee de cum sîntem înconjurați de magazine.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

2 comments to Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă XIII

 • Harta asta include doar o “felie” de Bucuresti…

  N-aveam eu treaba cu iesirile nici inainte, si rareori mai luam cate ceva altfel, dar la cofetarii includ Casa Lica (Decebal, 5), poate si pt. ca intr-o perioada treceam pe langa ea aproape zilnic, dar mai ales pt. pinguini (ii scosesera o perioada, dar vad ca fac din nou acum).
  Altfel, prin noiembrie observat o mica patiserie (care avea si cateva prajituri pe acolo, dar n-am incercat) pe Colentina. Posibil sa fie https://www.facebook.com/bagelandgo.ro dar nu-s chiar sigur, imi “scapa” imaginea mentala acum ca sa pot compara. Cel putin cand am fost eu, persoana care vindea parea foarte implicata si interesata sa si spuna cate ceva despre ce vinde.
  Si tot cam atunci am luat prima data ceva si de la o cofetarie care vad ca o aveti pe site, mai demult, http://www.simplybucharest.ro/?p=11132 Notabila prin program as zice, deschisa cat se poate, deci pana la 9 acum, zilnic. Nu prea mai vezi asa ceva. Si polonezii chiar mi-au parut cum trebuie.

  Iar pt. comenzi de pizza tin minte Bella Napoili (Brailita, 50 ca adresa), dar asta e de acum cativa ani, cand era deschis si duminica. N-am mai comandat dupa ce au schimbat programul.

  Ma rog, nu c-ar conta, dar cred ca e prima data cand ma uit la harta asta, tinand cont de ce-am zis la inceput, si am fost surprins de cat de… limitat e Bucurestiul in ea.

  A, dar totusi am dat de ceva ce e in zona inclusa pe harta, dar nu apare, desi iarasi vad ca ati mentionat-o la un moment dat pe site, http://www.simplybucharest.ro/?p=21744 Excelenta mi s-a parut cea cu portocale si morcovi cel putin.

  (Iar ce listati ca “Patiserie Amzei” se cheama Comteia :))

 • hm

  Limitat, pentru că acoperim doar o parte din Capitală – ce să facem? Dar ponturi primim și ne ajută pentru momente cînd sîntem în afara zonelor noastre.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>